Sport

Kjempetabbe av verdensmesteren da superstjernen Roglic vant i Belgia

Den ferske verdensmesteren Julian Alaphilippe dummet seg ut og feiret for tidlig da Primoz Roglic snappet seieren i prestisjetunge Liege-Bastogne-Liege søndag.

Primoz Roglix (til venstre) snek seg foran og vant.
  • NTB

Avslutningen på den belgiske storrittet ble usedvanlig dramatisk med flere av sykkelsportens aller største stjerner i hovedrollene.

Inn på de siste kilometerne var det klart at seierskampen sto mellom Alaphilippe, Roglic, Tour de France-vinner Tadej Pogacar og den sterke sveitseren Marc Hirschi. Da spurten gikk hadde Alaphilippe klart størst fart, og noen meter før målstreken strakk franskmannen hendene mot himmelen i den tro at han hadde vunnet.

På innsiden kom imidlertid Roglic i stor fart og knep seieren fra en forfjamset Alaphilippe. Dermed fikk sloveneren en liten revansj etter at seieren i Tour de France røk på den nest siste etappen.

– Helt utrolig. Det var så tett. Jeg sluttet aldri å tro på at jeg kunne vinne og kjempet inn på de siste centimeterne. Jeg er superglad for å vinne, sa Roglic i seiersintervjuet.

Les også

Foss med glitrende femteplass i Giro-debuten

I sykkelsportens snakkes det gjerne om VM-trøyens forbannelse. Det handler om at det for mange har vist seg vrient å vinne ritt iført regnbuestripene. Søndag ble det i hvert fall en solid bom også for Alaphilippe i det som var hans første ritt i den ettertraktede trøyen.

Etter målgang ventet det i tillegg flere dårlige nyheter for den franske stjernen. Juryen besluttet å deplassere verdensmesteren til femteplass for å ha spurtet ureglementert.

På oppløpet gjorde Alaphilippe en manøver som i særdeleshet skapte trøbbel for Hirschi.

Liege-Bastogne-Liege er et av de største enkeltrittene en syklist kan vinne. Ingen nordmenn deltok i søndagens ritt.

(©NTB)

Les mer om

  1. Primoz Roglic
  2. Julian Alaphilippe