Ødegaard på plass sammen med Haaland: – Positiv test og skanning

Martin Ødegaard kan være aktuell for Norges fotballandskamp borte mot Slovenia lørdag. Han trente med troppen i Oslo torsdag.

Martin Ødegaard (fra venstre), Omar Elabdellaoui og Erling Braut Haaland på Ullevaal stadion torsdag.

Landslagssjef Ståle Solbakken informerte om statusen for Ødegaard i forkant av økta på Ullevaal. 23-åringen sluttet seg til troppen snaut tre døgn etter at samlingen startet mandag. Dette på grunn av en leggskade han pådro seg for snart to uker siden.

Ødegaard ble møtt av smilende lagkompiser på treningen – blant andre Erling Braut Haaland.

– Han er her av en grunn. Og han er med fra start av dagens trening som de andre. Så får vi se. Skanningen av beinet var fin, og han har også vært gjennom en fin test, sa Solbakken om Ødegaard.

Han kunne ikke si noe mer konkret om ham og eventuell kamptid i dagene som kommer.

– Det er selvfølgelig viktig for oss at Martin er her. Vi har ingen som bare kan gå inn og erstatte Martin i mitt lag, sa Solbakken.

Landslagskapteinen pådro seg en skade under trening med klubblaget Arsenal for snart to uker siden. Den gjorde at han sto over seriekampen mot Brentford sist helg.

Mye av Norges offensive spill er bygget opp omkring Ødegaard.

Norge leder sin gruppe i Uefas nasjonsliga og møter også Serbia i Oslo tirsdag. Det kan bli en ren gruppefinale der Norge vil ta førsteplassen ved minst uavgjort.