Sport

TUIL G19 med kalasseier i NM-kvalifiseringen

Få siste nytt fra idretten i Tromsø.

Sebastian Wangen(t.v) og Jørgen Engstad Indal var blant målscorerne for TUIL.
 • Rune Robertsen
  iTromsø

TUIL G19 med kalasseier i NM-kvalifiseringen

Sebastian Wangen(t.v) og Jørgen Engstad Indal var blant målscorerne for TUIL

TUIL G19-Kvaløya G19 14–0(8–0)

TUIL og Kvaløyas G19-lag er blant de lokale lagene som kjemper om retten til å delta i årets Norgesmesterskap. Onsdag ettermiddag møttes de på Alfheim stadion i det som var den førstre kampen for begge lag.

Et knallsterkt TUIL-lag, med blant annet ettertraktede Sebastian Tounekti i startelleveren, ledet 5–0 før det var spilt et kvarter og stoppet ikke før det stod 14–0.

Tounekti scoret tre ganger i omgangen han spilte, det samme gjorde både Jørgen Engstad Indal og Nicolai Lind- Olsen.

Møter Glimt i Bodø bak lukkede dører

TIL og Glimt møtes på Aspmyra fredag.

Etter den siste utviklingen rundt Corona-viruset valgte TIL å droppe treningskampen i Oslo mot KFUM Oslo lørdag. I stedet har klubben valgt å reise til Bodø kommende fredag for å spille mot Bodø/Glimt på Aspmyra.

Kampen spilles 12.00 og går ifølge Avisa Nordland bak lukkede dører.

– Kampen vil være stengt for publikum. I utgangspunktet går kampen på Aspmyra, så langt været tillater det, sier Ørjan Heldal i Bodø/Glimt til avisen.

STORELVA VISTE SEG STERKEST I «SLAGET OM KVALØYA»

Daniel Salamonsen og Thorbjørn Miklegard bidro i seieren mot rivalene i KSK.

STORELVA-KVALØYA 3–2 (2–1)

Storelva og Kvaløya skal møtes i årets 4.divisjon, og rivalene fra Kvaløya målte krefter i vinterserien søndags kveld. Det ble en jevn kamp, men Storleva vant prestisjeoppgjøret 3–2 etter scoringer av Christian Olsen, Thorbjørn Miklegard og Niklas Busk Jensen. Alexander Martin Kvikne og Andreas Hermstad scoret for KSK.

Lagene står dermed begge med 12 poeng etter fem spilte kamper i 2.divisjon i årets vinterserie.

SIKRET HISTORISK SØLV

Jentene viser frem sølvmedaljene.

Tromsø turnforenings RG-jenter tok to historiske sølv i Nordic Championship i Sverige i helga, skriver klubben i en pressemelding.

– Jentene satte seg et mål for ett år siden. Målet var å kvalifisere seg til å representere Norge i Nordic Championship.Etter mye jobb og trening nådde jentene målet sitt i februar, etter seier på andre norgescup. De var da rangert som en av de to beste juniortroppene i Norge- og klare for Nordic. De har trent og trent og trent fast 26 timer hver uke. Hele vinterferien er tilbrakt i turnhallen for forberedelser. I går klarte de noe som ingen tromsøjenter har klart før: sølv og i tillegg kvalifisering til finale i dag. I dagens finale forsvarte de gårdagens sølv, og reiser hjem med to sølvmedaljer fra Nordic championship, en kamp mellom de aller beste gymnastene fra Norge, Sverige, Danmark og Finland, skriver de i pressemeldingen.

SESONGEN OVER FOR STORM

Tromsø Storm-spillerne depper etter det pinlige 85–110-tapet i Tromsøhallen.

TROMSØ STORM - FYLLINGEN 85–110 (25–32, 14–20, 19–29, 27–29)

Det var vinn eller forsvinn for Tromsø Storm i sluttspillet etter de tapte 1. kvartfinale borte mot Fyllingen i Bergen, men kampen ble i realitet avgjort tidlig. Storm tok sin første timeout på stillingen 9–20, og åtte kjappe poeng av lagets store spiller, Johannes Rydningen Lange, førte laget kun tre poeng bak (17–20). Men så var det Fyllingen for alle pengene.

Bergens-laget gikk til pause med 13 poengs ledelse (39–52), og fortsatte å øke utover og det endte med 25 poengs-seier til slutt (85–110).

– Det er veldig kjedelig at sesongen er over. Jeg føler vi var veldig på gang like før sluttspilte og spilte bra og jeg var helt sikker på at vi skulle slå dette Fyllingen-laget. I Bergen var det litt tilbake til gamle trakter, men i dag var de utrolig god og bommet knapt på et skudd. De var i flytsonen, mens vi var det motsatte, sier Storm-trener Aslak Smalås.

Johannes Rydningen Lange ble lagets mestscorende med 29 poeng. Fortsatt er det usikkert hvem av spillerne som er med videre og om trenerteamet med Smalås og Ronny Lange fortsetter.

– Det er tre minutter siden sesongen er over. Det er altfor tidlig å si noe om hva som skjer med oss og med spillerne vet jeg heller ikke, sier Smalås.

DOBBELTTAP FOR THK

Hedda Kristoffersen Lysnes scoret åtte mål lørdag.

Tromsø Håndballklubbs damelag tapte begge sine kamper i helgen. Lørdag ble det 26–22-tap mot Storhamar. Hedda Kristoffersen Lysnes ble lagets mestscorende med åtte mål.

Søndag tapte THK-damene 30–23 mot Lillehammer. Ingrid Kildalsen ble mestscorende for THK med syv mål den kampen.

Laget er tredje sist på tabellen med 11 poeng på 19 kamper. Det er samme poengsum som Haslum 2 med én kamp mer spilt. På den første utsatte plassen ligger Gjøvik med sine 10 poeng, men de har tre kamper til gode på THK.

Bravos herrelag som ligger sist i sin avdeling fikk sin bortekamp mot Kjelsås utsatt siden de ikke klarte å stille lag.

SEIER FOR TIL J16 I NM-KVALIKEN ETTER THRILLER MOT SKARP

Ina og Andrea Birkelund scoret målene for TIL.

TIL J16-SKARP 3–2 (2–1)

Fire lag gjør opp om retten til å delta i NM-cupen for jenter 16 år. Både TIL og Skarp hadde vunnet sin første kamp før lagene møttes i Skarphallen søndag. Det tok kun ti sekunder før Ina Birkelund sendte TIL i ledelsen, før tvillingsøster Andrea doblet ledelsen midtveis i førsteomgangen.

Sofie Bjerkaas reduserte for Skarp, og samme spiller utlignet i andre omgang. TIL skulle likevel trekke det lengste strået da Ina Birkelund gjorde alt selv og satte inn 3–2 til TIL.

TROMSØ-SPURT PÅ FEMMILA

Snorri Einarsson (t.v.) og Erik Valnes (t.h.).

Den tradisjonsrike femmila i Holmenkollen ble vunnet av russiske Aleksander Bolsjunov som slo Simen Hegstad Krüger i mål. Bolsjunov vant på tiden 02.08,5 under sekundet foran Krüger. Emil Iversen ble nummer tre 19,5 sekunder bak, mens Daniel Stock (Vadsø) ble beste nordnorske løper på 18.-plass.

Over seks minutter bak kom de Tromsø-bosatte løperne Snorri Einarsson og Erik Valnes. De ble nummer 34 og 35 og Einarsson krysset mållinjen først av de to.

13.-PLASS PÅ TREMILA

Silje Theodorsen ble nummer 13 på tremila.

Silje Theodorsen fra Kvaløysletta Skilag gikk inn til en meget sterk 13.-plass på den tradisjonsrike tremila i Holmenkollen. Anna Svendsen ble nummer 20 i rennet som meget overraskende ble vunnet av svenske Frida Karlsson i spurtduell med Therese Johaug.

ETT TIDEL FRA GULLET

Eirik Silsand Gerhardsen.

Skiskytteren Eirik Silsand Gerhardsen fra Tromsø var ett tidel fra gullet på sprinten under junior-NM i klassen M20–22. Gerhardsen og vinneren Jørgen Brendengen Krogsæter traff begge to med samtlige ti skudd og kun ett tidel skilte de to. Dermed kan Gerhardsen reise hjem til Tromsø med NM-sølv i bagasjen. Bronsen gikk til Filip Fjeld Andersen.

NY JOBB FOR SVEIN MORTEN

Svein-Morten Johansen.

Svein-Morten går inn i et vikariat som fotballtrener på Tromsdalen videregående skole. Det skriver skolen selv på nettstedet sitt.

– Suksess på deadline day for Fotball-linja! Svenn Torneus har gått på ett 3 mnd lån til La Familia FC. Inn har kommet en ringrev i gamet. Vi kan med stor glede informere om at Svein-Morten Johansen, som ble løst fra kontrakten med TIL, er plukket opp på free transfer av TVGS. Han er tiltenkt rollen som erstatter for Svenn i utlånsperioden, og vil lede VG3 fotball-troppene fram til sommeren. Vi ønsker Svenn lykke til med nye spennende oppgaver, og velkommen tilbake når låneperioden går ut!
I Svein-Morten får vi en fagmann med stor erfaring og kompetanse. Gjennom roller som spiller, trener, daglig leder og sportslig leder i TIL og TUIL blir han en strålende ressurs for fotball-teamet og elevene, skriver Tromsdalen videregående skole på sin facebookside.

ASTRID TOK NM-BRONSE

Astrid Pettersen (t.v.) tok NM-bronse. Her fra et tidligere løp der hun tok sølv på Hovedlandsrennet.

Astrid Pettersen fra Tromsø Skiskytterlag gikk inn til NM-bronse i K18-klassen under junior-NM på Folldal i helgen på tiden 27,39,2 (0+1+1+1) på fellesstarten. Hun var 25 sekunder bak vinneren Gunn Kristi Stensaker Tvinnereim fra Hardbagg IL i mål.

Trym Silsand Gerhardsen ble nummer fire i M19-klassen, mens Eirik Silsand Gerhardsen ble nummer 7 i klassen M20–22.

SINDRE GIKK INN TIL GULL

Sindre Swan Moland.

Sindre Swan Moland tok gullmedalje på 1500 meter kappgang i klassen G16 ved ungdomsmesterskapet i Rudhallen i Bærum.

– Tiden 7.01,59 er ny personlig rekord for Sindre og Håvard Vaeng Bernhardsens 4 år gamle klubbrekord i klassen er derved historie. Vi gratulerer!, skriver BUL Tromsø på sin facebookside.

21.-PLASS FOR FORFANG

Johann Forfang.

Johann André Forfang ble fredag kveld nummer 21 i kvaliken med et svev på 125,5 meter. I Raw Air teller alle poeng og Tromsø-hopperen tar med seg 121,1 poeng til lørdagens konkurranse.

SKAUG BRYTER TAUSHETEN

ÅPNER OPP: Martin Skaug forteller hvorfor han takket ja til å bli Sjarmtrollans nye trener i en pressemelding på Twitter.

Etter torsdagens seier i treningskampen over Storelva, uttalte fungerende trener Simen Johansen at Martin Skaug blir ny trener for det nyoppstartede fotballaget til Sjarmtrollan, som i år skal spille i 6.-divisjon.

Samme kveld prøvde iTromsø å få Skaug i tale om den nye jobben, men svarte ikke på vår henvendelse. Fredag ettermiddag forklarer han hvorfor i en pressemelding på sin egen Twitter-konto.

Under kan du lese den i sin helhet:

PRESSEMELDING: Skaug bryter tausheten og åpner opp

Martin Skaug (29) returnerer til ‘spillet vi alle elsker’ når han i 2020-sesongen blir å finne i managerstolen for det nyoppstartede 6.divisjonslaget Sjarmtrollan Fotball. ‘Jeg kunne ikke la denne muligheten gå fra meg’, sier Skaug. ‘Når et så profesjonelt opplegg tar kontakt, og du føler deg så sterkt ønsket, så ble svaret ganske enkelt’, fortsetter Skaug.

Det er med stolthet og ydmykhet jeg tar fatt på oppgaven, og gleder meg til å kunne bidra inn i det som allerede tegner til å være ei fantastisk gruppe mennesker - og selvsagt også fotballspillere’, sier den returnerende manageren.

Skaug vender dermed tilbake til divisjonen hvor han etter hvert tok ‘The Double’ med Stakkevollan Legends, og ser fram mot å jakte mer sølvtøy til peishylla.

– Jeg mener det er ganske åpenbart at vi skal ha det gøyest mulig, spille så morsom fotball som vi kan, og på veien vinne flest mulig kamper - samtidig som vi ivaretar klubben.

Skaug understreker også hvor gledelig det er å ha en så solid organisasjon i ryggen.

– Dette er et resultat av en klubb som er i en egen klasse hva gjelder klubbdrift, og som har enorm kompetanse og erfaring fra sine fantastiske bragder i futsalen. Denne synergien er viktig å ivareta, og fotballen skal være en del av storfamilien. Samtidig ser jeg fram til å ha en bunnsolid administrasjon med på laget, med økonomi, grafisk designer (fet video, ja?) fysisk apparat og så videre.

– I tillegg ser jeg enormt fram til å kunne være en del av den pulserende breddefotballen sammen med Simen (Johansen) og Øystein (Richardsen) og den, åpenbart, svært talentfulle spillergruppa’, avsluttet Skaug.

Skaug er for tiden på ferie i København, og vil ikke være tilgjengelig for videre kommentarer på dette tidspunkt.

Derimot ønskes alle mediehenvendelser velkommen - og vil bli besvart fra og med neste uke.

Skaug ønsker ikke å kommentere spekulasjonene rundt besøkets formål, som flere hevder har vært knyttet til FC København.

OPPRYKK FOR RYSLETT

Stian Ryslett skal jobbe med de unge spillerne og lånespillerne rundt TILs A-lag.

Etter Marcus Holmgren Pedersens krasse uttalelser om dårlig oppfølging av de unge spillerne, i forbindelse med overgangen til Molde, erkjente TIL at de måtte ta grep oppfølgingen rundt de unge spillerne.

Trener Simo Valakari mente de hadde en slik person i Jonas Johansen, som mente det ikke var tilfelle, etter som han var sportslig utvikler for NTG og TIL B.

Nå har TIL tatt grep og fått inn en mann i den rollen. Det har de funnet i egne rekker i Stian Ryslett (31).

– Stian Ryslett har vært i Tromsø IL i ti år og har alle årene jobbet i TIL-akademiet. Klubben har jobbet godt med å finne en løsning for å følge opp de yngste på A-laget, samt de som er på utlån, på en bedre måte. Stian Ryslett startet som assistenttrener på TIL D (G14) før han ble hovedtrener der. Så har han gått via TIL C og til TIL B / NTG. De siste to sesongene har han fulgt opp spillere på TIL B, vært hovedtrener i Nasjonal 19-ligaen og samtidig vært assistenttrener på TIL 2 i 3. divisjon. Nå vil han få en rolle hvor han følger opp de yngste på A-laget og de som er på utlån, samtidig som han vil fortsette å ha en viktig rolle rundt TIL B, med litt andre oppgaver enn før, skriver klubben på sin egen hjemmeside.

- Det vil bli bra å få Stian inn slik at vi får jobbet ennå bedre med de spillerne som kanskje ikke spiller helt fast på A-laget. Han vil ha samtaler med de unge spillerne hvor han både ser video med dem og veileder dem på områder utenfor banen, sier trener Simo Valakari.

TAP I KVARTFINALE

Tromsø Storm-spillerne fra en kamp tidligere i sesongen.

Tromsø Storm gikk på et kjedelig tap i første kvartfinale i sluttspillet i BLNO borte mot Fyllingen. Bergenslaget gikk tidlig i ledelsen og ledet med 12 poeng til pause (53–41). I 3. periode slo Storm tilbake (15–23), men tapte til slutt med syv poeng (86–79). Cam Gregory var lagets ledende spiller med 30 poeng og 20 returer.

Tapet gjør at Tromsø Storm må vinne søndag hjemme i Tromsøhallen i serien som spilles best av tre kamper. Vinner de søndag, vil det bli en tredje og avgjørende kamp i Bergen neste onsdag.

VIL VELTE STYRET

Jørn Eirik Schjetne

Jørn Eirik Schjetne som har hatt som mål å kaste Fløya-styret, sier han nå har kommet i mål med kandidat til ny styreleder og nok underskrifter til å innkalle til ekstraordinært årsmøte.

– Har nok underskrifter i forhold til ekstraordinært årsmøte. Har solid kandidat til styreledervervet. Jobber nå med styresammensetning som bør representere alle grupper i Fløya og som ivaretar idrettens og Fløyas verdier på en god måte, skriver Schjetne i en e-post.

TROMSØ-KVARTETT KLARE FOR KOLLEN-HELG

TATT UT: Anna Svendsen og Erik Valnes.

Johann Forfang (hopp), Erik Valnes (femmila), Anna Svendsen (tremila) og Silje Theodorsen (tremila) er tatt ut til rennene i Holmenkollen denne helgen.

Uttaket av Theodorsen kunne du lese om i iTromsø allerede mandag.

Rennprogram:

Fredag

19.30: Kvalifisering RAW AIR menn, Holmenkollbakken HS134

Lørdag

10.00: Kombinert hopp Holmenkollbakken HS134
12:00: Langrenn 30 km klassisk fellesstart kvinner (5 km + 3 x 8.3 km)
14.20: Kombinert langrenn 10 km Gundersen
15.15: RAW AIR menn, laghopp, Holmenkollbakken HS134
18.15: kvalifisering RAW AIR kvinner, Holmenkollbakken HS134

Søndag
09.30: Mini RAW AIR, Midtstulia
09.45:.Kong Haralds Ungdomstafett langrenn (4 x 3,5 km)
11:30: Langrenn 50 km klassisk fellesstart menn (6 x 8.3 km)
14.30: RAW AIR menn, individuelt, Holmenkollbakken HS134
17.15: RAW AIR kvinner, individuelt, Holmenkollbakken HS134

Her er uttaket:

Hopp, 15 utøvere (samme tropp stiller i Lillehammer):

Johann Forfang, Tromsø SK

Anders Håre, Vikersund IF

Robert Johansson, Søre Ål IL

Marius Lindvik, Rælingen

Robin Pedersen, IL Stålkameratene

Daniel André Tande, Kongsberg IF

Andreas Buskum, Lensbygda IL

Fredrik Villumstad, Skimt hopp

Mats Bjerke Myhren, Søre Ål IL

Oscar Westerheim, Bækkelagets SK

Halvor Egner Granerud, Asker Skiklubb

Joacim Ø. Bjøreng, Røykenhopp

Maren Lundby, IL Kolbukameratene

Silje Opseth, IL Holeværingen

Anna Odine Strøm, Alta IF

Langrenn, 30 utøvere:

Menn:

Eirik S. Augdal, Ringkollen SK, Team Veidekke Innlandet

Ole Jørgen Bruvoll, Lierne IL, Team Veidekke Midt-Norge

Pål Golberg, Gol IL

Hans Christer Holund, Lyn Ski

Emil Iversen, IL Varden Meråker

Jan Thomas Jenssen, Hommelvik IL, Team Veidekke Midt-Norge

Johannes Høsflot Klæbo, Byåsen IL

Simen Hegstad Krüger, Lyn IL

Martin Løwstrøm Nyenget, Lillehammer SK, Team Veidekke Innlandet

Sjur Røthe, Voss IL

Sindre Bjørnestad Skar, Bærums Verk og Hauger IF

Daniel Stock, Vadsø SK, Team Veidekke Nord-Norge

Martin Johnsrud Sundby, Røa IL

Didrik Tønseth, Byåsen IL

Erik Valnes, Bardufoss og Omegn IF

Kvinner:

Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum IL

Ragnhild Haga, Åsen IL

Katrine Harsem, IL Varden Meråker

Astrid Uhrenholdt Jacobsen, IL Heming

Therese Johaug, IL Nansen

Anne Kjersti Kalvå, Lundamo IL, Team Veidekke Midt-Norge

Marte Skaanes, Strindheim IL, Team Veidekke Midt-Norge

Kari Øyre Slind, Oppdal IL

Magni Smedås, Lillehammer SK, Team Veidekke Innlandet

Anna Svendsen, Tromsø Skiklubb

Silje Theodorsen, Kvaløysletta Skilag, Team Veidekke Nord-Norge

Heidi Weng, IL BUL

Lotta Udnes Weng, Nes Ski

Tiril Udnes Weng, Nes Ski

Ingvild Flugstad Østberg, Gjøvik Skiklubb

BKT BLE NUMMER TRE I GRUNNSERIEN

BK Tromsø

BK Tromsøs damelag leverte solide resultater i helga med henholdsvis 3–0-seier og 2–3-tap mot TIF Viking og Førde.

Det betyr at de tok med seg fire poeng fra borteturen, noe som gjør at BK Tromsø til slutt havnet på 3. plass i grunnserien. En meget solid prestasjon av jentene, som denne sesongen spiller sin første sesong i eliteserien.

3. plass gjør at de er klar for sluttspillet, som arrangeres i Tromsøhallen om to uker. Der skal lagene fra 3. plass til 6. plass møtes for å kjempe om en plass i semifinalen i sluttspillet.

ARNARSON NÆRMER SEG TIL-KONTRAKT

Adam Örn Arnarson

Adam Örn Arnarson spilte sine første minutter i TIL-drakt i treningskampen mot Viking i Marbella. Der noterte han seg for målgivende pasning med et flott innlegg til Sigurd Grønli, som bredsidet inn 1–1.

Etter det iTromsø kjenner til så har han vært gjennom den medisinske testen. Det er også blitt diskutert en toårskontrakt.

– Vi må sette oss ned og diskutere litt med ham, og prøve å få avklart en del ting. Vi får se hvor fort vi tar en avgjørelse på det, sier TILs assitentrener Lars Petter Andressen.

– Hvorfor fanget han deres interesse?

– Han er en type fotballspiller som vi leter etter, i en posisjon som vi ønsker mer dekning. Han har bra erfaring fra norsk fotball, også er det usikkerhetsmoment at han ikke har spilt siste året så mye det siste året, svarer Andressen, som sier islendingen har gjort et positiv inntrykk.

BRONSE TIL SJARMTROLLAN

BRONSEGUTTENE: Sjarmtrollan ble nummer tre i eliteserien denne sesongen.

Sjarmtrollan har de siste sesongene vært å regne som Norges beste futsallag, med to seriegull de siste tre årene. Denne sesongen ble det «kun» bronse på tromsølaget etter 7-0-seier over Fredrikshald.

– Vi gjennomførte en god kamp, der vi skapte mange sjanser. Til slutt var det kun tre mål som skilte oss fra sølv. Det er jevnt oppe i toppen, og til slutt får man som man fortjener, sier Sjarmtrollan-trener Simen Johansen.

– Er det skuffende at dere kun tar bronse i år?

– Nei, det vil jeg ikke si. Vi har gjort en god sesong og tatt 41 poeng, noe som er fem poeng unna vår rekord. Poengmesig er det bra. Vi har også blitt bedre en del ting, blant annet på å ta vare på ballen, ta større del i spillet og skape målsjanser, svarer Johansen.

Utleira fra Trondheim har for lengst sikret seriegullet, mens Hulløy fra Bodø ble nummer to.

BRAVO 2 TOK SESONGENS ANDRE SEIER

Vegard Bakkejord scoret 13 ganger for Bravo 2

3.divisjon herrer.

Bravo 2- Bardu/BOIF/Sørreisa 40–39 (18–18)

Bravo 2 dro i land seieren i en usedvanlig målrik håndballkamp mot Bardu/BOIF/Sørreisa. Det stod 18–18 til pause. Seieren gjorde at Bravo 2 tok seg forbi TSI 2 på tabellen, og ligger nå på femteplass .

Vegard Bakkejord scoret flest for hjemmelaget med sine 13 mål, mens Håkon Westli scoret 11 ganger for bortelaget.

I Sportsdøgnet vil det fortløpende komme siste nytt innenfor idretten i byen. Tips oss gjerne på iTromsø-sportens Facebook-side eller på mail til sporten@itromso.no.

SEIER OG TAP FOR THK I 3.DIVISJON

Patryk Warsiewicz(t.v) og Aksel Hald bøttet inn mål for THK i seieren

3.divisjon menn

THK-Bardu/BOIF/Sørreisa 37–30 (17–13)

THK sitt herrelag vant det målrike oppgjøret mot Bardu/BOIF/Sørreisa. Spesielt Aksel Hald og Patryk Warsiewicz var i storform for det unge THK-laget, med henholdsvis 13 og 12 scoringer hver.

THK ligger på fjerdeplass på tabellen når tre runder gjenstår.

3.divisjon kvinner

THK 2-Bardu 2325 (9–11)

Det ble jevnt og tett mellom tabellnaboen THK 2 og Bardu, men det var laget fra lengre sør i fylket som dro i land seieren. Ingeborg Enoksen ble THKs toppscorer med ti mål.

THEODORSEN TIL SEMIFINALEN

Silje Theodorsen

Silje Theodorsen ble nummer fem i den andre semifinalen i norgescupen i Brummundal lørdag. Kvaløysletta skilag-løperen måtte gi tapt i kampen om en finaleplass mot Katja Visnar, Silje Øyre Slind, Martine Engebretsen og Marte Skaanes.

Synne Arnesen røk ut i prologen med en 36. plass.

I verdenscupen endte Anna Svendsen på en 23. plass på 10 kilometer klassisk i Lahti, ett minutt og 48 sekunder bak Therese Johaug.

2.-PLASS I NORGESCUPEN

Silje Theodorsen gikk en bra 10 kilometer.

Silje Theodorsen fra Kvaløysletta Skilag gikk en meget god 10 kilometer klassisk under norgescupen i Veldre Sag i dag.

Theodorsen kom i mål på tiden 26.54,1 som holdt til 2.-plass, 10,1 sekunder bak vinneren Kathrine Rolsted Harsem.

Marthe Skaanes ble nummer tre og skjøv Magni Smedås ut av pallen.

Tromsø-løperen Synne Arnesen ble nummer 17.

Det ble dermed en meget god god dag for Team Nord-Norge.

På herrenes 15 kilometer gikk Kvaløyslettas Torgeir Sulen Hovland inn til en 16.-plass. Rennet ble vunnet av Daniel Stock fra Vadsø.

Eirik Mikkelsen (Medkila) ble nummer 13.

GULL I HOVEDLANDSRENNET

BRØDRE: Fra venstre Trym, Sivert og Eirik Silsand Gerhardsen.

Tromsø-skiskytteren Sivert Silsand Gerhardsen var suveren under Hovedlandsrennet i Karidalen i dag da han med feilfri skyting (0+0) og god fart i sporet, gikk inn til seier med hele 44 sekunders margin på normaldistansen.

Hele 93 deltakere fullførte rennet i G16-klassen, men ingen var i nærheten av å tukte Tromsø-gutten.

GUNDERSEN SIER NEI TIL TIL

Jostein Gundersen

Jostein Gundersen (23) har valgt å takke nei til TILs tilbud om ny kontrakt. Det skriver avisen Nordlys.

– Jeg skriver ikke under på det tilbudet jeg har fått nå. Så mye kan jeg si, sier Jostein Gundersen til Nordlys.

Gundersen sier imidlertid at han er positiv til å forlenge med Gutan dersom det kommer et bedre tilbud på bordet. Midtstopperen har kontrakt ut 2020.

iTromsø skrev allerede i slutten at januar at Gundersen var i dialog med TIL og positiv til å forlenge kontrakten.

DRAGE BLIR TRENER I FREDRIKSTAD

TIDLIGERE TIL-SPILLER: Thomas Drage.

Tidligere TIL-spiller Thomas Drage (28) blir hovedtrener på damelaget til Fredrikstad FK. Han tar over etter Kelsey Hood, melder klubben på sin hjemmeside.

Kvinnefotballansvarlig Tor Henning Holvik er godt fornøyd med ansettelsen.

– Vi er veldig fornøyde med at ting løste seg fort og vi ser frem til å jobbe sammen med Thomas, sier Holvik til klubbens hjemmeside.

Drage kom til FFK før 2019-sesongen og skrev i høst en ny toårskontrakt med klubben. Han går nå inn i treneteamet sammen med Ida Aardalen.

– Jeg ser frem til å jobbe med denne gjengen og det flotte støtteapparatet. Jeg har vært innom laget allerede og er veldig positivt overrasket til strukturen og opplegget rundt laget, sier Drage, som fortsatt skal spille for Fredrikstads 2.-divisjonslag.

Nå er det altså tre fra Nord-Norge som styrer Fredrikstad: Bjørn Johansen er hovedtrener for herrelaget, Per-Mathias Høgmo er sportslig leder og Thomas Drage er trener for Fredrikstads damelag.

NERGÅRD TRENER MED ROSENBORG

I FLØYA-DRAKT: Her er Celine Nergård (til venstre) og Vilde Bratland.

Fløyas storscorer Celine Nergård trener med Rosenborgs damelag (tidligere Trondheims-Ørn). Toppserieklubben er for tiden i La Manga på treningsleir. Rosenborg kvinner spiller sin første kamp i RBK-drakt mandag ettermiddag. Motstander er Sandviken.

Her ser vi Celine (nummer tre fra venstre) og flere andre RBK-spillere restiturere etter trening i bassenget.

Spørsmålet er om Nergård nå kan forsvinne fra 1.-divisjonsklubben Fløya - som ikke maktet å rykke opp i fjor. Laget vant 1.-divisjon, men tapte opprykkskvaliken.

Det har foreløpig ikke lyktes iTromsø å få kommentar fra Nergård eller Fløya.

TOUNEKTI PÅ NYTT LANDSLAG

Sebastian Tounekti (t.v.) og Tobias Hafstad med G18-landslaget på La Manga tidligere denne månede.

TUIL stortalent Sebastian Tounekti har reist til Oslo med G19-landslaget som skal ha samling denne uken for å forberede seg til EM-kvalifiseringen, der blant annet en kamp mot Mjøndalen i LSK-hallen står på programmet.

Tounekti har vært på G15, G17 og G18-landslaget og dette blir hans fjerde landslag nå som 2002-modellen fra Tromsø spiller sammen med lagetsom ellers består av spillere født i 2001.

Kampen mot Mjøndalen skal spilles onsdag 26. februar klokken 13.00.

– Samlingen gir oss mulighet til å forberede oss godt inn mot EM-kvalifiseringen som venter oss i slutten av mars i Italia, og det er også det vi har tenkt å bruke disse tre dagene til. Etter to treningsdager mandag og tirsdag venter en tøff kamp mot Eliteserie-laget Mjøndalen, og vi håper mange tar turen til LSK-hallen for å følge oss i den matchen, sier G19-landslagstrener Pål Arne «Paco» Johansen til fotball.no.

Hele uttaket kan du se her.

ENDELIG ET TIL-LAG SOM SLÅR BODØ/GLIMT - SE FEIRINGEN HER

MÅLSCORERNE: Isak Kjelsrud Vik (til venstre) og Sindre Eknes Adolfsen.

TILs A-lag slet tungt med Bodø/Glimt i fjor. Både i serien og i treningskampene ble det tap mot fjorårets overraskelse i Eliteserien. Til slutt tok Glimt sølv, mens «Gutan» rykket ned.

Men på aldersbestemt nivå går det bedre. I årets første kamp i Nasjonal serie for G19 tok TIL en sterk borteseier mot bodøværingene søndag.

Isak Kjelsrud Vik og Sindre Eknes Adolfsen scoret for TIL i 2–1-seieren i Nordlandshallen.

Og etterpå ble det feiring:

Tromsø IL - Deilig seier over Fotballklubben Bodø/Glimt!...

LEKNESSUND BEST AV DE NORSKE I ALGARVE

Andreas Rikardsen Leknessund

Den norske tittelforsvareren på tempo, Andreas Rikardsen Leknessund, gjorde en solid tempo i Volta ao Argarve søndag.

Underveis kjempet han med ryttere som Geraint Thomas og Mikkel Bjerg, men måtte gi tapt til slutt. I mål kom Uno X Development Team-rytteren på 20.-plass, 59 sekunder bak vinneren Remco Evenepoel.

Sammenlagt kom Leknessund på 19.-plass - 3.48 min. bak Evenepoel. Tromsøværingen var best av alle de norske. En rytter som Alexander Kristoff kom på 73.-plass.

AKSEL (16) SCORET 20 MÅL

HÅNDBALLTALENT: THK- og Bravo-spiller Aksel Hald.

THK-spiller Aksel Hald scoret åtte mål i sin debut for samarbeidslaget Bravo i 2.-divisjon mot Bækkelaget 2 lørdag. Men kampen vant Bækkelaget 31–23.

Mot Ros søndag slo 16-åringen til igjen. Da scoret håndballtalentet 12 mål. Aksel bidro dermed totalt med 20 mål i helgen.

LES MER OM AKSEL: Fikk trene med toppklubb

Henning Limstrand var også sterk og scoret 11 ganger mot Ros, men det hjalp ikke til poeng. Bravo tapte kampen 35–46.

Bravo er sist i 2.-divisjon, avdeling 1, med kun fire poeng. Det er fem poeng opp til Kjelsås på trygg grunn. Tromsø-laget har fem seriekamper igjen.

VALAKARI-DOBBEL FOR PAFOS

TIDLIGERE TIL-SPILLER: Onni Valakari.

Onni Valakari scoret begge målene da Pafos slo APOEL 2–0 søndag ettermiddag.

Den tidligere TIL-spilleren scoret det første målet på straffe etter 57 minutter og doblet ledelsen etter 68 minutter.

Finnen har nå fire mål på fire kamper for Pafos.

Valakari ble i januar solgt fra Tromsø IL til den kypriotiske klubben for drøyt 3 millioner kroner.

KNALLSTERK TROMSØ STORM-SEIER

STERK DUO: Cameron Gregory og Johannes Rydningen Lange.

Tromsø Storm reiste seg etter lørdagens tap mot Gimle og vant i ettermiddag 94–86 borte mot Fyllingen. Perioderesultatene var 18–20, 20–27, 22–27 og 26–20 i BLNO-oppgjøret.

Bergenslaget Fyllingen lå på andreplass før dagens kamper med 34 poeng, mens Storm er på sjetteplass i BLNO med 24 poeng. Dette var derfor en meget sterk seier av Aslak Smalås’ basketgutter.

Cameron Gregory spilte en kjempematch og satte 29 poeng for Storm, tok totalt 14 returer og hadde tre assists. Øvrige poengplukkere for Storm: Kevin Altidor 17, Johannes Rydningen Lange 13, Aron Nielsen Finstad 13, Marcus Klæboe Wynn 13, Anders Isaksen Solem 5, Simen Alexander Samuelsen 2 og Tord Raddum Berge 2.

Storm blir nummer seks i grunnspillet og er allerede kvalifisert for sluttspillet, men det er ikke ennå avgjort hvilken motstander Tromsø-laget får.

De åtte best plasserte lagene etter endt grunnspill, spiller sluttspill der nummer en møter nummer åtte på tabellen, nummer to møter syv, nummer tre møter seks og nummer fire møter fem.

Det spilles best av tre kamper i hele sluttspillet.

STERK MEDALJE TIL TROMS I HOVEDLANDSRENNET

TOK BRONSE: Her er Nora Mikkelsen, Astri Reithe Lunde, Ellinor Marie Ness og Tuva Mathea Gulbrandsen.

Troms’ stafettjenter tok bronse i stafetten i Hovedlandsrennet søndag. På laget gikk Nora Mikkelsen (Medkila), Astri Reithe Lunde (Røyken UIL), Ellinor Marie Ness (TUIL) og Tuva Mathea Gulbrandsen (BOIF).

Troms var 1.00,7 min. bak vinneren Akershus i J15–16-årsklassen. Oslo ble nummer to.

Totalt fullførte 73 lag stafetten i Nybygda i Hedmark.

I G15–16-årsklassen ble Troms-lagene nummer 10, 30, 78, 87 og 111.

VALNES PÅ 23.-PLASS I SKI TOUR

BLE NUMMER TRE: Her er Erik Valnes på sprinten lørdag, der han kom på tredjeplass.

Erik Valnes kom i mål på 23.-plass i årets Ski Tour etter dagens 30-kilometer i Trondheim. Han falt dermed ned seks plasser i sammendraget.

Den Tromsø-bosatte langrennsløperen hadde sin største dag lørdag, da han ble nummer tre på sprinten.

En dårlig dag på torsdagens langløp, gjorde at Valnes falt nedover på listene i sammendraget. Valnes sparte litt på kruttet i dag også og fikk bare 47. beste etappetid.

Pål Golberg vant touren foran Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund.

Mannen som ledet før dagens siste etappe i Trondheim, Aleksandr Bolsjunov, hadde forferdelige ski og endte til slutt på 7.-plass. Snorri Einarsson fra Tromsø og Island kom på 38.-plass sammenlagt i touren.

SJOKKERTE SERIELEDEREN

SCORET: Marja Helmi Lydersen (til venstre) scoret for Tromsø søndag. Her er hun sammen med Hannah Didriksen


Tromsø Hockeys damelag spilte 2–2 (0–0, 1–1, 1–1) hjemme mot serieleder Grüner søndag. Et meget sterkt resultat mot Oslo-laget, som kun har avgitt poeng i fire av 17 kamper denne sesongen.

Marja Helmi Lydersen og Sara K. Fentons scoret for Tromsø.

Lørdag tapte Tromsø 1–3 mot Grüner. Tromsø Hockey er på fjerdeplass i 1.-divisjon.

NYTT TOPPLØP AV SVENDSEN

I FORM: Anna Svendsen.

Anna Svendsen gikk en meget god sisteetappe i Ski Tour søndag, der hun hadde tiende beste tid og dermed fikk med seg 26 verdenscuppoeng.

Totalt ble hun nummer 40 i Ski tour. Therese Johaug vant touren foran Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg.

I går kom Svendsen på femteplass på sprinten. Les mer her.

NESS PÅ 10.-PLASS I HOVEDLANDSRENNET

På 5-kilometeren i Hovedlandsrennet fredag kom Ellinor Marie Ness fra TUIL Ski på en sterk tiendeplass i J15-klassen.

På sprinten lørdag kom Ness til kvartfinale og ble nummer 26 totalt.

Tuva Mathea Gulbrandsen fra BOIF vant. Live Austlid Føyen fra Kvaløysletta skilag kom på 19.-plass. Hovedlandsrennet ble arrangert på Nybygda i Hedmark

WINTHER TIL TOPPS I TROMSØ SKIFESTIVAL

Arnt Gunnar Winther fra KS Ski Lofoten vant 20 km i fri teknikk i Tromsø Skifestival søndag. Han var 18,6 sekunder foran Alexander Os. Eirik Mikkelsen ble nummer tre, 25,6 sekunder bak. Julie Waltenberg fra Lyngen/Karnes vant seniorklassen for kvinner.

NY ESPEJORD-ASSIST FOR HEERENVEEN

SPISSJUVEL: Her står Runar Espejord sammen med Heerenveens sportsdirektør Gerry Hamstra.

Runar Espejord hadde den målgivende pasningen da Heerenveens Alen Halilovic utliknet til 2–2 mot Den Haag lørdag kveld.

Den tidligere TIL-spissen kom inn i oppgjøret på stillingen 1–2 i det 70. minutt. Bare åtte minutter seinere sto det 2–2.

Espejord har nå to assists på seks innhopp for Heerenveen. Han venter fortsatt på sin første scoring for A-laget, men mandag scoret han for reservelaget.

Heerenveen er på niendeplass i Eredivisie med 30 poeng. Kveldens motstander Den Haag er nest sist med 18 poeng.

Ajax leder tabellen med 53 poeng.

TAPTE MOT SERIELEDEREN

SCORET: Sigrun Eriksen (til venstre) scoret Tromsø Hockeys mål.

Tromsø Hockey- Gruner 1–3 (1–0, 0–0 og 0–3)

Tromsø Hockey sitt damelag klarte ikke følge opp herrelagets storseier tidligere på dagen, og tapte 1–3 hjemme mot serieleder Gruner. Tromsø ledet 1–0 før siste periode, men en aldri så liten kollaps på slutten gjorde at bortelaget vant 3–1.

Lagene møtes på nytt i morgen, søndag, kl. 10.00. Tromsø ligger for øyeblikket på en femteplass i kvinnenes førstedivisjon.

SEIER, TAP OG UAVGJORT FOR SJARMTROLLAN-DAMENE

Sjarmtrollans damelag spiller turnering i Trondheim i helgen.

Sjarmtrollans damelag deltar på Dragvoll cup i Trondheim i helgen. Lørdagens tre kamper endte med 3–0-sier mot CSK, uavgjort 2–2 mot Nederlaget og tap 0–2 mot NTUI Futsal 2. Målene til Sjarmtrollan ble scoret av Emmy Olsen (3), Ingrid Solstad og Stina Mari Pettersen.

Laget møter Byåsen i kvartfinale i morgen, søndag. Sjarmtrollans herrelag møter Hulløy Bodø FC på bortebane samme dag.

FØRSTE PERIODE ØDELA FOR STORM

Kevin Altidor scoret flest for Tromsø Storm.

Gimle-Tromsø Storm 91–80 (33–16, 16–17, 26–21, 16–26)

Tromsø Storm tapte bortekampen mot Gimle lørdag ettermiddag. Hjemmelaget vant 91–80. Den første perioden ødela mye for Storm, som allerede da lå bak 17 poeng.

Kevin Altidor ble mestscorende for Storm med 22 poeng. Storm møter Fyllingen i morgen. Laget er nummer fem på tabellen og er allerede sikret plass i sluttspillet.

STERK PRESTASJON AV LEKNESSUND I ALGARVE RUNDT

I FORM: Andreas Leknessund leverte en solid fjerde etappe.

Tromsø-syklisten Andreas Leknessund, som sykler for Uno-X Norwegian Development Team, ble nummer atten på den fjerde og nest siste etappen i rittet Algarve rundt. Rittet i Portugal avsluttes i morgen med en tempoetappe på drøye tjue kilometer.

NYTT TAP FOR TABELLJUMBO BRAVO

SCORET SYV: Magnus Strandmo (til høyre) scoret syv mål for Bravo.

Bravo tapte andredivisjonsoppgjøret på bortebane mot Bækkelaget Elite lørdag ettermiddag. Hjemmelaget vant til slutt 31–23 etter at det sto til 16–12 til pause. Bravo blir dermed liggende sist på tabellen, med fem poeng opp til sikker plass når det gjenstår seks kamper. Bravo møter Ros i ny kamp i morgen.

Aksel Hald scoret flest for Bravo med sine åtte scoringer.

RÅSTERK BORTESEIER FOR TROMSØ HOCKEY

STORSPILTE: Morgan Pagni scoret to ganger.

Tromsø Hockey ga seg ikke før det sto 10–2 mot stakkars Hasle/Løren U 21 lørdag ettermiddag. Tromsøs målscorere var Morgan Pagni (2), Birger Flønæs (2), Eirik Evensen, Sigurd Kastnes, Sauli Klasila, Daniel Powers, Patrick Høisveen og Marius Røsok.

Lagene møter hverandre på nytt i morgen, søndag formiddag. Tromsø Hockey sitt herrelag ligger for øyeblikket som nummer fem av syv lag, og avslutter sesongen med to hjemmekamper mot Ski om to uker.

STORSEIER FOR TUIL MOT «NYE» FINNSNES

Andreas Arntzen scoret ett av TUILs mål.

TUIL møtte Finnsnes til treningskamp i Senjahallen lørdag formiddag. Det endte med 7–0-seier til «Dalingan» etter scoringer av Gabriel Andersen (2), Bendik Mathisen, Adrian Sandbukt, Robin Lorentsen og Andreas Arntzen. Til pause ledet TUIL 4–0, mot et Finnsnes-lag der det meste er nytt fra fjorårssesongen, der laget måtte se opprykket til 2. divisjon glippe på målstreken.

– Det var en nyttig gjennomkjøring for oss. Vi jobber med det defensive og holder nullen. Mange unge spillere fikk spilletid, vi spilte god fotball og virket samkjørte defensivt, oppsummerer TUIL-trener Jonathan Hill.

En av TUILs målscorere, Andreas Arntzen hadde følgende å si om kampen:

– En god treningsøkt på stor bane mot et Finnsnes-lag som kjemper godt, men som dessverre ikke er til å kjenne igjen, sier TUIL høyreback.

Her kan du se kampen i opptak (for abonnenter).

OPPTUR FOR JOHANN FORFANG

10.-PLASS: Johann Forfang ble tredje beste nordmann i Romania.

Johann Forfang kom på tiendeplass i verdenscupen i Rasnov, Romania, lørdag. Tromsøværingen hoppet 96 meter i begge omgangene. Kraft hoppet 103 og 97,5 meter.

Stefan Kraft vant foran Karl Geiger og Constantin Schmid. Daniel Tande og Marius Lindvik kom på henholdsvis femte- og sjetteplass.

Dagens prestasjon var fremgang for tromsøværingen. I går kom Forfang nemlig på 14.-plass. Da vant Geiger foran Stephan Leyhe og Kraft.

Forfang er på 11.-plass i verdenscupen sammenlagt med 554 poeng. Kraft leder med 1433 poeng foran Geiger som har 1315 poeng. Beste nordmann er Marius Lindvik på sjetteplass med 818 poeng.

FLØYA-TAP MOT SENJA

Fløya tapte 2–3 mot divisjonskollega FK Senja i Senjahallen lørdag.

Birk Berg-Johansen og Abdi Mohammed scoret Fløyas mål.

Her kan du se kampen i opptak (for abonnenter).

KARRIEREBESTE FOR SVENDSEN

I FORM: Anna Svendsen ble nummer fem i Trondheim.

Anna Svendsen slo til med en femteplass på klassisksprinten i Trondheim lørdag.

Med den plasseringen var hun nest beste norske. Dette er tangering av hennes beste plassering i verdenscupen noen gang.

Riktignok har Svendsen en andreplass fra teamsprint tidligere.

Maiken Caspersen Falla vant foran Jonna Sundling og Nadine Fähndrich.

Erik Valnes ble nummer tre på herresprinten, bare slått av Johannes Høsflot Klæbo og Pål Golberg. Valnes’ beste plassering i verdenscupen er en andreplass fra sprinten i Falun tidligere i år.

Svendsen fikk tips av Valnes før dagens sprint. Les mer her.

VANT SEKUNDSTRID

TØFF KAMP: Torgeir Sulen Hovland (til venstre) og Edvind Frost.

Torgeir Sulen Hovland tok seieren på 10 km klassisk i Tromsø Skifestival lørdag. Han kjempet en tøff kamp med Edvin Frost fra Tromsø Skiklubb Langrenn. Etter halvgått løp ledet Hovland med bare 2,5 sekunder.

Hovland – som gikk på startnummeret bak Frost – var 7,1 sekunder foran Frost i mål.

Jesper Abelsen Andreasen ble nummer tre.

I 19–20-årsklassen vant Arthur Kruse Sørensen foran tvillingbror Teodor, som var 17,5 sekunder bak på andreplass. Arthur var for øvrig bare kun 19,4 sekunder bak Sulen Hovland på 10-kilometeren.

I dameklassen vant Synne Arnesen fra Tromsø SKL foran Julie Waltenberg fra Lyngen/Karnes.

Se 120 bilder fra Tromsø Skifestival her!

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KULTUR
  Publisert:

  Hun ble trukket penger via suspendert Facebook-konto: – Ingen hjelp fra Meta

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5