Sport

- Uforståelig med smørebom

Slipeekspert kan ikke begripe hvordan det norske langrenns-landslaget har klart å smøre seg bort i OL-løypene.

  • Olav Olsen (foto)

Eirik Bentzen, slipesjef ved den velrenommerte sportsbutikken «Milsluker’n» i Oslo, stiller seg uforstående til at Petter Northug kan ha fått en slip som ikke tilpasset føret som det konkurreres på. — Hver skifabrikk setter den strukturen, som de selv mener er best. Northug kan ha fått en slip som ikke passer på det føret det gås.

— Feil struktur på det våte føret i Whistler får naturligvis konsekvenser på dette nivået.I disse løypene gjelder det å drenere vekk vannet fortest mulig. Bare løperne har litt dårlige ski, ender de langt nede på listen, sier Bentzen, som understreker at han kun kjenner saken utenfra.

— I utgangspunktet skal det være veldig enkelt å få god glid. Det har jo vært utført tester de to siste årene med tanke på OL, sier Bentzen.

Det ble i forkant av de pågående lekene bevilget mange millioner ekstra på et norsk glidprosjekt som skulle løfte prestasjonene i OL, senest fem friske millioner kroner i mai i fjor.

Det norske smøreteamet har også jobbet døgnet rundt de siste ukene for å teste mest mulig før OL-åpningen, og ankom Whistler allerede 4. februar for å forberede seg til OL-starten.

Men allerede på herrenes 15 kilometer oppnådde de norske løperne et historisk bunnivå, og skiene fikk mye av skylden.

På 30 kilometeren med skibytte på lørdag klaget igjen Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug over dårlige ski.

Les også

  1. Northugs gullski skal være ødelagt

  2. Northugs ski kan ha blitt brent

  3. Måtte innrømme smøretabbe

Slik slipes skiene.
Her sees rillene i skisålen etter en strukturslip. Disse transporterer vann.

Les mer om

  1. OL