Kristoff fikk bot i prestisjeritt

Daniel Felipe Martínez syklet inn til seier på den sjuende etappen av Paris-Nice.

Alexander Kristoff var som forventet langt bak i feltet på den tøffe etappen lørdag. Han trillet i mål på 84.-plass. Her fra Tour de France i fjor.
  • NTB

Samtidig tok landsmannen Egan Bernal over ledelsen i sammendraget.

Colombia dominerte fullstendig på lørdagens tøffe etappe fra Nice til Col de Turini. Education-rytteren Martínez vant etappen etter duell med landsmannen Miguel Ángel López som sykler for Astana.

Alexander Kristoff var som forventet langt bak i feltet på den tøffe etappen. Han trillet i mål på 84.-plass, drøyt 24 minutter bak vinneren. Det samme gjorde Sven Erik Bystrøm og Amund Grøndahl Jansen på henholdsvis 77.- og 89.-plass.

Tidligere på dagen ble det klart at Kristoff ble gitt en bot på rundt 1700 kroner. Årsaken er at han skal ha hengt på en bil da han kjørte seg opp igjen i tetfeltet etter en velg på fredagens etappe. Det skriver procycling.no.

Stort brudd

Martinez og Lopez var en del av et stort brudd som lenge lå i tet, men det var til slutt colombianerne som fikk gjøre opp om seieren. Martinez satte inn støtet like før mål, og landsmannen hadde ingenting å svare med.

Egan Bernal fra Colombia ble nummer 14 på etappen, men leder rittet før det avslutningen søndag. Belgiske Phillipe Gilbert er nummer to, 45 sekunder bak, mens det på tredjeplass er nok en colombianer, nemlig Nairo Quintana. Han er ett sekund bak Gilbert.

Før lørdagens etappe ble det klart at Edvald Boasson Hagen valgte å stå av rittet. Trolig gjør Kristoff det samme.

(©NTB)