Sport

Grimsbø om EM-uttak: - Vet aldri helt hva de tenker

I Ungarn venter Kari Aalvik Grimsbø spent på tirsdagens EM-uttak.

tb560328.jpg
  • Anne-Marit Dahl
    Anne-Marit Dahl

Hun er forberedt på å trene for fullt igjen over helga etter smellen hun fikk i kollisjon med en lagvenninne i kamp for åtte dager siden. Det var det meniskopererte kneet hennes som fikk seg en skikkelig trøkk, men en MR-undersøkelse viste at ingenting er avrevet.

— Jeg har snakket med keepertrener Mats Olsson og landslagets helseteam og har oppdatert dem på situasjonen. Det ser positivt ut, og jeg er helt rolig på at kneet ikke blir avgjørende for min EM-deltakelse, sier Kari Aalvik Grimsbø til Adresseavisen.

  • I høst ble Aalvik Grimsbø gjort stas på under «Idrettens hederskveld» (for abo).

- Spennende

Likevel er hun som alltid spent når det nærmer seg offentliggjøring av en mesterskapstropp. Med Thorir Hergeirsson som sjef, har det kun skjedd en gang at han har dratt til mesterskap med tre målvakter.

- Det var vel i 2007, minnes Aalvik Grimsbø som utgjorde Norges keeperteam sammen med Katrine Lunde i Rio-OL. Da var Silje Solberg reserve.

— Det er alltid spennende. Man vet aldri helt hva de tenker og hvem de vil sette sammen i troppen. Jeg gleder meg veldig og ser fram til landslagsaktivitet igjen, sier Györ-keeperen.

Les også

Alstad tror hun har spilt sin siste landskamp: – Jeg tar signalet

Råere på nærskudd

Hun var ikke med da landslaget var samlet i Danmark i oktober, men likte det hun så.

— Jeg syns jeg så at vi prøver å heve forsvarsspillet. Jeg syns jeg så et løft og at spillerne var tøffe på skuddarmen til skytterne og sto i riktig posisjon, sier 31-åringen.

Selv jobber hun som alltid målbevisst med å utvikle seg mellom stengene.

— De siste ukene har jeg hatt fokus på min posisjoner på strek- og gjennombruddsskudd. Jeg skal være enda råere på å angripe ballen på nærskudd, sier Aalvik Grimsbø.

Mørk som lagvenninne

Hun beskriver sesongenstarten med Györ som litt varierende for lagets del.

- Vi har hatt en fin start, men er ikke på toppnivå ennå. Det er litt typisk når det er tidlig i sesongen. De gode periodene er veldig bra, men det svinger litt, sier Aalvik Grimsbø som har fått en ny norsk lagvenninne i år da Nora Mørk også har blitt Györ-spiller.

— Nora er en supergod spiller og hun har en spillestil som passer oss. Det er veldig gøy å ha henne på laget, sier Kari Aalvik Grimsbø.

Les også

  1. Grimsbø tar ikke OL-plassen for gitt

  2. Håndballekspert sjokkert over Lunde-vraking

  3. Har ventet fire år på å bli frisk nok for landslaget

  4. Kari Aalvik Grimsbø fortsetter i VM

  5. Vondt kne stopper Lunde

Les mer om

  1. Håndball