Sport

Tutta i delt ledelse

Suzann Pettersen åpnet veldig ustabilt i Sør-Korea, men en knallsterk avslutning betyr delt ledelse etter førsterunden.

Suzann Pettersen gikk en glimrende førsterunde og deler så langt ledelsen i Sør-Korea.
  • Petter Bøifot

Resultater/livescoreTuttas scorekort 26-åringen gikk en glimrende førsterunde i Sør-Korea, men etter de første ni hullene var det lite som tydet på det. Da var Tutta to over par etter to birdier, to bogeyer og en dobbelbogey. Men fem birdier etter vending betød en score på tre under par og foreløpig delt ledelse.

Vanskelig vind

— Det er vanskelig å velge kølle med den skiftende vinden. Jeg er veldig fornøyd med tre under par i dag, sa Tutta ifølge lpga.com etter runden. Hun deler ledelsen med sørkoreanske Meena Lee. Duoen ligger to slag foran fem spillere. Det var altså bare syv som klarte å gå førsterunden under par. Verdensener Lorena Ochoa er tre slag bak Tutta.

- Bra for kvinnegolf

Touren er på plass i Asia for å spille tre turneringer. Etter Sør-Korea drar de til Thailand og Japan. - Jeg synes det er veldig bra for kvinnegolf at vi får vist oss frem over alt og at publikum får sett godt spill. Jeg er veldig glad for å være en del av denne touren, sier Tutta. Tutta går ut på andrerunden klokken 03.45 i natt. Hun spiller da sammen med sørkoreanerne Meena Lee og Hyun Hee Moon. Før turneringen Suzann Pettersen har hatt sin suverent beste sesong og det er fortsatt tid til å gjøre den enda bedre. 26-åringen er denne uken klar for Kolon Championship i Sør-Korea, en turnering hun der hun Nummer ni i Sør-Korea i fjor. Da endte Tutta på 9. plass, men det skulle ikke overraske noen om hun gjør det bedre i år. Hun er satt opp i en av to publikumsballer som kommer til å få mest oppmerksomhet. Foruten hjemmespilleren Mi Hyun Kim skal hun spille med årets U.S. Open vinner Cristie Kerr. Noen av verdens beste spillere, blant dem Annika Sörenstam, Paula Creamer og Karrie Webb, har valgt å stå over. Men verdensener Lorena Ochoa har tatt turen, så Tutta har mulighet til å revansjere 5. plassen fra forrige helg der

Les også

  1. Tutta med superrunde

  2. Tutta fjerde best i verden

  3. Tutta vant igjen etter <br/>dramatisk omspill

Les mer om

  1. Golf