Sport

Henrik Kristoffersen knuste konkurrentene. Største seiersmargin på 15 år

– Det er mulig å kjøre fortere enn jeg gjorde, men ikke så veldig mye fortere.

  • Steffen Stenersen

Henrik Kristoffersen viste igjen hvilken eminent slalåmkjører han er. I mål hadde han knust nærmeste konkurrent med nærmere to sekunder.

– Jeg prøvde å presse så hardt som jeg kunne. Jeg har det gøy når jeg står på ski for tiden. Det er en god følelse, sa Kristoffersen i et intervju med arrangøren.

– Jeg ga det jeg hadde. Det er mulig å kjøre fortere enn det jeg gjorde, men ikke veldig mye fortere, sa Kristoffersen i et intervju med TV 2.

Iføglge statistikknettstedet Gracenote er Kristoffersens seiersmargin på 1.83 til Moelgg den største i verdenscupen siden 2002. Da vant Bode Miller med 1.92 ned til Ivica Kostelic.

Les også

Rørt Weng om maktdemonstrasjonen: - Endelig var det min tur

Før vi fikk de aller beste fra første omgang, fikk vi se norske Jonathan Nordbotten kjøre en vanvittig sterk andre omgang.

Han fikk som sistemann kjøre andre omgang, men det var ikke før nærmere 20 løpere hadde kommet i mål i finalen at Nordbottens tid ble slått. Nordmannen endte til slutt på en delt 10. plass.

Der Nordbotten startet andre omgang, var det slalåmkonge Henrik Kristoffersen som skulle avslutte den. Han leverte en strålende første omgang, og var klar favoritt foran finalen.

Kristoffersen leverte en enda sterke omgang nummer to, og var 1.83 foran Manfred Moelgg i mål. Ren utklassing!

Marcel Hirscher - som var lite fornøyd med forholdene han fikk i første omgang - tok tredjeplassen. I mål var Hirscher 2.19 bak den norske vinneren.

– Det jeg maks kunne fått til i dag var andre plass. Henrik er for god. Han er for øyeblikket standarden i slalåm, var hyllesten fra Marcel Hirscher.

Men han kunne uansett ikke gjort noe med Henrik Kristoffersen, som befestet posisjonen som verdens beste slalåmkjører. Nå er han likt med Marcel Hirscher i slalåmcupen, med ett renn mindre kjørt.

Les mer om

  1. Alpint
  2. Henrik Kristoffersen