Sport

Våg-jenter spiller for NM-finale i Spektrum

Onsdag spiller Våg J20-lag semifinale i NM. I fremtiden tror trener Endre Birkrem Fintland vi får se flere av dem som etablerte Vipers-spillere.

Våg jenter 20: Benedicte Udjus (bak t.v.), Margrethe Opsal Ødegård, Desiree Sundtjønn, Hanne Andve, Elisabeth Rosenvold, Iben Tomalie Andås, Lina Marie Jensen, Christine Nielsen Larsen og Vilde Salvesen. Foran fra venstre: Laureta Veliqi, Karine Emilie Dahlum, Karoline Olsen, Anne Charlotte Rosenvold og Marte Pedersen.
  • Åge Harald Drangsholt

KRISTIANSAND (fvn.no): — Jeg gleder meg veldig. Når vi først har kommet så langt går vi for å slå Oppsal – selv om de har flere eliteseriespillere på laget. Det hadde vært utrolig kult å få spille i Spektrum, sier Karoline Olsen.

Karoline OlsenFødt: 16. juni 1998 i KristiansandPosisjon: Venstreback/kantTidligere klubber: AK 28

Med unntak av to eldre jenter, er Våg jenter 20 identisk med det som ligger på delt andreplass i 2. divisjon – og er et av fire lag som kjemper om opprykk til 1. divisjon. Vipers savner et lag i Kristiansand som kan redusere spranget til eliteserien.Les også:

Les også

Nå skal Sulland løfte lokale håndballtalenter

Flere trener med Vipers

Våg J20 består av mange jenter som både trener regelmessig med Vipers og i noen tilfeller har spilt obligatoriske kamper for dem. I tillegg til Olsen er det Hanne Andve, Lina Jensen, Camilla Fenstra, samt søstrene Anne Charlotte Rosenvold og Elisabeth Benestad Rosenvold. Bak dem igjen har Karine Dahlum, Vilde Salvesen og Laureta Veliqi vært innom Vipers-treninger som hospitanter.

— Stammen i laget består av jentene som ble nummer fire i Lerøy-serien for et par år siden, og så har vi bygget på med litt yngre spillere som har tatt steget, sier trener Endre Birkrem Fintland.

— Er det tilfeldig at laget har løftet seg samtidig som Vipers leverer så bra?

— Dette er en jobb som Våg gjort over tid, men samarbeidet med Vipers i en lenger periode er med på å styrke treningshverdagen til mange av jentene. Når vi bygger opp talenter som får trene med Vipers, gagner det oss på sikt, sier Fintland.

- Bra utviklingsarena

Så langt i år er det relativt lite ungjentene har fått bidra i obligatoriske Vipers-kamper. Med unntak for europacupmøtet mot den italienske lettvekteren Cassano Magnano, hvor Olsen og Andve scoret 12 og 10 mål hver, er det bare unntaksvis at de har fått slippe til. I cup-semifinalen mot Larvik var Tonje Refsnes eneste lokale jente på banen. Peder Langfedt, sportslig leder i Vipers, ser likevel lyst på fremtiden.

Les også:

Les også

Vipers-talentene sikret ny kalasseier: - Veldig fornøyd med helga

— Dette er et samarbeid som har gått en stund, men jo mer erfaring vi får jo bedre blir systemet. Flere har allerede fått forsøke seg i eliteserien, og vi håper på et gjennombrudd for noen av dem. Samtidig er det litt vanskeligere nå som vi er nummer to, og ikke nummer seks i Norge. Uansett ser vi at jentene har en bra arena å utvikle seg på, sier Langfeldt.

Ambisiøse Karoline Olsen er fornøyd slik situasjonen er i dag.

— Jeg trener nesten bare med Vipers, og det er der jeg utvikler meg mest. I fremtiden kan jeg ikke spille i 2. divisjon, men for øyeblikket har jeg det greit, sier Olsen.

Les også:

Les også

Klare for semifinale i junior-VM: - Det hadde vært helt vilt om vi når finalen

— Oppsal er favoritter

Selv har Endre Birkrem Fintland stor tro på at jentene kan fylle det lokale tomrommet i Vipers' satsing mot europatoppen.

— Vi ønsker å få et lag i 1. divisjon som kan serve Vipers med lokale talenter. Jeg har stor tro på at flere av dem som er i troppen vår nå vil ta steget, sier Fintland.

Men klokka 19.30 onsdag kveld handler det om retten til å få spille NM-finale i Spektrum i romjula.

— Oppsal er nok favoritter basert på at flere av jentene spiller i eliteserien til daglig. Samtidig vet vi at alt kan skje i Karusshallen. Og vi har slått Oppsal i viktige kamper før, sier Fintland.

Les også

  1. Drømmer om profftilværelse med kjæresten Ajer

  2. Sesongens største ligaseier for Vipers

  3. Politikere varsler endring: - Kommunen har ingen plan for toppidrett

  4. Vipers etter nederlaget i bystyret: - Kan bli verre å hente forsterkninger nå

  5. Start-sjefen rystet over politikerne: - Rett og slett hårreisende

Les mer om

  1. Håndball
  2. Vipers Kristiansand