Sport

- Spilte på feil ball

Henrik Bjørnstad fikk en katastrofal start, men spilte seg mesterlig inn igjen og ligger helt i toppen.

Henrik Bjørnstad ligger svært godt an til tross for en elendig start.
  • Petter Bøifot

Resultater/livescore Henrik Bjørnstad gikk på en kjempesmell da han startet turneringen i Virginia. 27-åringen hadde slått dagens første utslag i roughen, og fant en ball som lignet på sin egen. — Jeg kunne se på skallet at det var av den typen jeg bruker, sier Bjørnstad til Golf.no - Jeg slo den opp på greenen, men da jeg markerte den så jeg at det ikke var min, sier han. Dermed måtte han tilbake og finne sin egen ball, og med to straffeslag endte det hele med trippelbogey.

Demotiverende

— Har du noen gang spilt på feil ball i en konkurranse før?- Nei, dette var første gang det har skjedd, sier Bjørnstad ler. - Det er en tøff bane og det var demotiverende å starte på den måten.

Slo tilbake

Men Bjørnstad, som har vist mye godt spill den siste tiden, slo kraftig tilbake. På det femte hullet (banens 14.) kom dagens første birdie, og to hull senere tok han enda et slag tilbake. Etter å ha rundet på ett slag over par fikk han to birdier på rad og var plutselig under par. Etter fem strake par kom dagens femte birdie på det nest siste, før runden ble avsluttet med par. - Jeg er veldig fornøyd. Jeg har fikla i ett år, men nå sitter teknikken bedre enn på lang tid.

Ligger godt an

To under par gir delt 11. plass etter første runde, men det er som vanlig svært jevnt. Den foreløpige cut-grensen er på par, så man skal ikke gjøre mange feil. Denis Watson fra Zimbabwe leder på fem under par. Fem spillere følger slaget bak. Turneringen fortsetter fredag. --------------------------------- Før runden: Henrik Bjørnstad - Jeg er fornøyd med forrige ukes 24. plass selv om han falt noen plasser på sisterunden. 27-åringen slet med influensa og allergi både før og under turneringen. Nordmannen har hatt en litt for variabel sesong så langt, men har tidvis vist hvilket potensiale han har.

Like bak målet

Foreløpig ligger han på 39. plass på tourens pengeliste. De 25 beste får ved sesongslutt plass på neste års PGA-tour. Denne uken spilles det i Virginia. Bjørnstad starter torsdag på det 10. hullet klokken 15.10 norsk tid. Han spiller sammen med Ron Whittaker og Andrew Pratt på de to første rundene. Whittaker var i likhet med Bjørnstad på PGA-touren i fjor. Følg turneringen her på Golf.no.

Les mer om

  1. Golf