Se 13 år med Oilers-magi

Mandag er det nøyaktig 13 år siden hockeyeventyret startet.

2001: Finske Jari Kesti var den første store stjernen i Oilers, og klubblegendens drakt var den første som ble heist i taket i DNB Arena.

6. oktober 2001 ble det skrevet ishockeyhistorie i Stavanger. Mandag er det nemlig nøyaktig 13 år siden Stavanger Oilers spilte sin aller første kamp i det norske divisjonssystemet da Rasta ble slått hele 13-3 i Lørenskog Ishall. Jari Kesti noterte seg for ti poeng, fem scoringer og fem målgivende pasninger, i kampen som ble starten på et idrettseventyr nærmest uten sidestykke.

2001: Her er kampprotokollen fra Stavanger Oilers’ aller første kamp i det norske seriesystemet, 13-3-seieren mot Rasta.

Stavanger Oilers ble grunnlagt 6. juni 2000, og etter å ha surfet gjennom 2.-divisjon og vunnet serien overlegent i 2001/02-sesongen, fortsatte Oilers sin parademarsj også i 1.-divisjon i 2002/03. ## — Finnes ikke sidestykke

I 2003/04-sesongen spilte Oilers sin første sesong i eliteserien. Siden den gang har laget spilt seks NM-finaler, vunnet fire NM-gull og ett seriemesterskap, samt skrevet seg inn i historiebøkene med prestasjonene sine i Champions Hockey League (CHL) og Continental Cup.

— Det er en historie det ikke finnes sidestykke til i norsk idrett. Men det var et hockeymiljø i byen fra før, og da noen tok sjansen på å satse på en annen måte, ble resultatet bra, sier Snorre Hallem, som selv har spilt for Oilers siden 2005/06-sesongen.

Mandag formiddag var det hektisk kakebestilling i DNB Arena, både for å feire 13-årsjubileet, men også for å markere at det nøyaktig samme dag er to år siden laget spilte sin første kamp i klubbens storstue DNB Arena.

Suksesshistorie

— Det hender at jeg stopper opp og tenker litt, spesielt når jeg spiser lunsj. Det er spesielt å sitte i restauranten og se ut over arenaen og tenke at dette er hverdagen vår. For ti år siden måtte vi trygle kommunen om å få noen timers treningstid på kveldene, nå spiller vi om avansement i Champions Hockey League, sier sportsdirektør Pål Higson til Aftenbladet før tirsdagens avgjørende CHL-kamp mot SC Bern på hjemmebane.

Han har fulgt med klubben helt siden den spede begynnelsen.

— Jeg husker at vi surfet gjennom 2. -ivisjon, og egentlig også 1.-divisjon – selv om vi spilte en helt avgjørende kamp i Bergen om opprykk til eliteserien. Det er egentlig helt vilt å tenke på at vi i løpet av 11 sesonger i eliteserien har spilt seks NM-finaler og vunnet fire ganger, sier Higson.