Sport

Schmid med ny pallplass

Blant topp tre for tredje gang denne sesongen.

Jan Schmid ble nummer tre. Pedersen, Terje / NTB scanpix

Jan Schmid kunne ikke gjøre noe med den tyske kombinertduoen Eric Frenzel og Fabian Riessle, men tok problemfritt 3.-plassen i lørdagens verdenscuprenn.

Trønderveteranen var nummer ti i østerrikske Ramsau etter hoppdelen, der han gjorde et svev på 92 meter. Dermed startet han langrennet 26 sekunder bak teten.

Halvveis ut på 10-kilometeren lå Schmid som nummer tre i løypa. Han var i hælene på Frenzel og Riessle, og 34-åringen holdt følge helt til det skulle avgjøres. Etter 8,3 kilometer var han også i tet, men i mål måtte han se seg slått av Frenzel med 8,1 sekunder.

Tyskeren spurtslo sin landsmann Riessle.

Det var Schmids tredje individuelle pallplass denne vinteren. For to uker siden ble han toer i Lillehammer da han ble slått av Espen Andersen.

Les også

Lund Svindals supertid forbløffet Aamodt: – Det er helt vanvittig!

Moan-klatring

Magnus Moan fikk en positiv opptur i sporet. Veteranen gikk seg opp fra 22.- til 6.-plass. Han endte 31,7 sekunder bak vinnertiden I hoppbakken landet Moan på 88 meter.

Tredje beste nordmann ble Jørgen Graabak. OL-mesteren avanserte 13 plasser da han kom i mål som nummer ni. Det skilte 38,9 sekunder opp til Frenzel. I bakken hoppet Graabak 88,5 meter.

Andersen sto med to individuelle seirer i vinter, men lørdag måtte han nøye seg med 14.-plassen. Han ble slått med 49 sekunder. Før langrennet lå han som nummer ni etter å ha hoppet 94 meter.

Riiber nummer 17

Jarl Magnus Riiber var best av de norske i hoppbakken. Med et svev på 93 meter gikk han ut i sporet som sjuendemann. Til slutt ble det en 17.-plass.

Espen Bjørnstad endte som nummer 25 lørdag. Han lå på ellevteplass etter hoppdelen, der han presterte 94,5 meter.

Det er nytt renn i Ramsau søndag.

(©NTB)

Les mer om

 1. Kombinert

Relevante artikler

 1. SPORT

  Pallen glapp for Graabak i Granåsen

 2. SPORT

  Schmid holdt unna – gikk inn til seier i Italia

 3. SPORT

  Jan Schmid gikk «all in» - men ble parkert på slutten

 4. SPORT

  Gikk seg opp to plasser: Schmid på annenplass i Japan

 5. SPORT

  Riiber slått av Watabe for andre dag på rad

 6. SPORT

  Japansk seier i Holmenkollen: Pallen glapp for Schmid etter spurtoppgjør