Norge får med fire syklister til Rio-OL

— Vi er veldig fornøyd, sier sportssjefen.

TROLIGE OL-HÅP: Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug.
  • 100% Sport

Mandag ble det bekreftet at Norge får stille med fire syklister i mennenes fellesstart under OL i Rio de Janeiro i august, melder TV 2. — Vi er veldig fornøyd. Nå stiller vi så godt som likt med de største nasjonene, sier sportssjef Hans Falk.

FORNØYD: Sportssjef Hans Falk.

Kvoten på fire syklister er bare en mindre enn maksimalkvoten på fem.— Vi visste vi lå an til å få fire, men det er alltid godt å se det svart på hvitt, sier Falk.

Les også

2016 blir et drømmeår for sportsidioter - her er alle høydepunktene

Det er likevel Olympiatoppen som må godkjenne at Norges Cykleforbund sender fire mann til OL. Det er lite som tyder på at de kommer til å sette seg på bakbeina.

Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug vil trolig være det heteste kandidatene på et norsk lag. Begge har sagt at vil de satse på OL-løpet denne sesongen. Alexander Kristoff, som tok bronse i London-OL, vil ikke satse på OL fordi løypa i Rio ikke passer ham særlig bra.

Mennenes fellesstart går på OLs første konkurransedag lørdag 6. august.

Norge har også en plass på mennenes temporitt, men ifølge reglene må den som blir tatt ut også kjøre fellesstarten. Kvinnenes OL-kvote vil først bli klar 15. juni.

(©NTB)