Sport

Kristoffersen-konkurrent hentet i helikopter etter nytt stygt fall

  • Espen Hansen
    Aftenposten

Her flyr helikopteret avgårde med den italienske alpinisten. Foto: Espen Hansen, Aftenposten

OSLO/KITZBÜHEL: For andre dag på rad ble det dramatikk i bakken.I går var det tre stygge fall under herrenes utforrenn i østerriske Kitzbühel. I dag fortsatte dramatikken, allerede på startnummer én.

Les også

Svindal kan være ute et helt år etter skrekkfallet

Italienske Giulano Razzoli falt stygt og måtte bli hentet i helikopter, og det ble et langt opphold i slalåmrennet der Henrik Kristoffersen starter som nummer fem.

Les også

Kritikk etter skrekkrennet som kostet Svindal sesongen: - Det er ikke normalt

Razzoli skadet seg allerede etter fire porter, og pådro seg det som så ut som en vridning i kneet.

I gårsdagens utfor gikk det hardt utover Aksel Lund Svindal, som mister resten av sesongen etter å ha røket korsbåndet. Også Georg Streitberger og favoritten Hannes Reichelt ble hentet i helikopter fra det fryktede alpintanlegget.

— Vi må bare fortsette. Det er slalåm i morgen, men vi har en klump i magen alle sammen, sa sportssjef Claus J. Ryste til Aftenposten etter Lund Svindals ullykke.

— Jeg synes det er veldig leit. Han har aldri ligget så bra an i verdenscupen før. Han vant syv verdenscuprenn, og leder alle mulige cuper. Men det betyr egentlig ingenting. Det som betyr noe er at det ”bare” var kneet som ble skadet og ikke noe mer, sa hovedtrener Christian Mitter.

Hør den nyeste episoden av Aftenpodden Sport her:

Les mer om

  1. Alpint