Sport

Oilers-sjefen: – Vi møter et lag som er desperate etter poeng

Maskineriet i Stavanger Oilers har rusket denne sesogen. Tirsdag startet de nok en gang svakt da pucken traff isen.

Oilerstrener Pål Gulbrandsen ønsker seg mer krutt fra start i kampene.
  • Lars Hjalmarsson

Borte mot Manglerud Star manglet det noe hos Oilers fra start.

Halvveis inn i perioden fikk vertene belønning for at de var på fra start. At Markus Billstad Pedersen så ut til å vekke Oilers.

Les også

  1. 60 minutter på 60 sekunder: Stavanger Oilers holdt unna og vant i Oslo

  2. Oilersbørsen: Stavanger-fansen imponerte mest i hovedstaden

To minutter før første periode var over satt Henrik Medhus utligningen, assistert av Daniel Rokseth og Curtis Gedig. Lagene gikk til pause med 1–1 i protokollen.

Perioden føyer seg inn i rekken av kamper der Oilers har startet tilsynelatende uten hockeyglede eller vilje til å vinne.

– Vi må få til å spille enkelt hele veien, at vi er fornøyde med å få pucken bak motstanderen. Og så må vi være fysiske og gå på skøyter fra start, sier trener Pål Gulbrandsen på spørsmål om hvordan laget skal få bukt med de trege startene.

Snudde kampen

Selv om starten var dårlig, kunne Oilers ta fatt på resten av kampen uten at den store skaden var skjedd.

Andre periode var det mer trøkk, men mindre uttelling. Det ble verken mål eller utvisninger i midtperioden.

Også tredje periode var i stil med de fleste oilerskampene tidligere denne sesongen. Her var de på. Fem og et halvt minutt inn i perioden noterte både Medhus og Rokseth seg for nye poeng da de assisterte matchvinner Henriksen.

Dermed vant Oilers kampen i Oslo 2–1.

– Det må jo den del sjanser til, først en retur og så en til, men til slutt sitter den. Det skjer ikke ofte, men det gir mersmak å være matchvinner, sa Henriksen til Aftenbladet etter kampen.

Ble i Oslo

Etter seieren mot Manglerud på tirsdag har Stavanger vunnet to av sine siste fem seriekamper. Stjernen på sin side har tapt fem strake kamper.

– Vi møter et lag som er desperate etter poeng. Det er farlig. Vi vet at de går mye på skøyter og at det kommer til å bli en tøff kamp på torsdag, sier Gulbrandsen.

Stjernen har sluppet inn 17 mål og scoret to på de tre siste oppgjørene.

I disse kampene har de riktignok møtt Lillehammer (5–1), Storhamar (7–0) og Frisk Asker (5–1), tre av de fire øverste lagene i Get-ligaen.

Etter oppgjøret mot Manglerud ble Oilers igjen i Oslo. Deres neste kamp spilles på torsdag, mot Stjernen i Fredrikstad. Dermed har de valgt å trene på is Manglerudhallen fremfor å skulle reise frem og tilbake til Stavanger.

– Det skulle vi gjort oftere. Vi sparer mye energi på å heller være på tur i to dager enn å komme hjem og snu i døra, sier Gulbrandsen.

Suverene Storhamar

De ble spilt tre andre kamper i Get-ligaen på tirsdag. Lørenskog – Kongsvinger 8-4, Storhamar Vålerenga 4-3 og Lillehammar – Stjernen 5-1.

Verdt å notere seg fra det er at Storhamar nå står med 14 strakere seiere. Det gjør at de har skapt en solid luke på tabelltopp. Storhamar leder ligaen med sine 74 poeng. På andreplass ligger Sparta Sarpsborg med 60.

Oilers ligger på sjetteplass med 38 poeng. Tirsdagens resultater gjør at luken opp til Vålerenga på femte er fem poeng. Stjernen ligger på niendeplass på tabellen.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers
  3. Stjernen Hockey