Sport

Redusert statsstøtte til Tour des Fjords

De søkte om 15 millioner, nå ser det ut til sykkelrittet Tour des Fjords må dele 5 millioner med Tour of Norway og Ladies Tour of Norway.

Alexander Kristoff har mange seire i Tour de Fjords. Her fra en etappe som endte i Sauda sentrum.
  • Jan-erik Larsen

STAVANGER (Aftenbladet): Mandag ble regjeringspartiene, Venstre og KrF enige om et forlik om statsbudsjettet 2016, og det reviderte budsjettet gir ikke arrangørene av internasjonale sykkelritt i Norge like mye penger som forventet. Allerede i sommer ble Artic Race of Norway lovet 15 millioner i statsstøtte for 2016. Det opprettholdes. I tillegg øremerkes 5 millioner til internasjonale ritt.

Les også

Tour des Fjords vil lage VM-generalprøve i Bergen

— Jeg vet ennå ikke hvor mye av dette vi kan regne med å få, sier direktør for Tour des Fjords, Roy Hegreberg til Aftenbladet.

FÅR NOE: Roy Hegreberg og Tour des Fjords må dele 5 millioner kroner i statsstøtte for 2016 med Tour of Norway og Ladies Tour of Norway.

— I utgangspunktet søkte vi Næringsdepartementet om 15 millioner kroner, mens de 5 millionene som er knyttet til internasjonale sykkelritt for 2016 hører hjemme under Kulturdepartementet. Det er mulig vi nå må sende vår søknad dit. Så vi får se hva vi ender opp med. Jeg regner med at vi vil få noe over statsbudsjettet ut over de kommunale tilskuddene vi er lovet, men altså ikke størrelsen på beløpet, sier Hegreberg.Han lover uansett at Tour des Fjords skal gå som planlagt tidlig i september neste år, men innser at noen av de planlagte tiltakene kanskje må droppes.

Les også

  1. To nye syklister til Coop-ØsterHus

  2. Idrettspresidenten frykter statsbudsjettet får konsekvenser for breddeidretten

— Det kan være at vi ikke kan ha et like bredt samarbeid med reiselivet som vi hadde håpet allerede i 2016, men jeg trenger å vite mer før jeg uttaler meg for bastant, sier Hegreberg.

Årets Tours de Fjords hadde et budsjett på 15 millioner kroner, og Hegreberg tror 20-tallet kan passeres for 2016. — Det ser bra ut i øyeblikket, vi har mange samarbeidsavtaler i boks og er lovet kommunal og fylkeskommunal støtte fra mange av de involverte kommunene, fra Bergen, via Hardanger, Ryfylke og til Stavanger-regionen. Men slik situasjonen er for næringslivet i denne regionen akkurat nå, kunne vi trengt enda mer statlig støtte.