Nordmann bidro til overlegen seier i Tour de France: – Det blir ikke bedre enn dette

Amund Grøndahl Jansen og Team Jumbo-Visma vant søndagens lagtempo i Tour de France. Mike Teunissen beholder dermed den gule ledertrøya.

  • NTB

Nordmannens lag, som startet sist av alle og med en Grøndahl Jansen i front fra start, vant den andre Tour de France-etappen i den 106. utgaven. Det var aldri noe tvil om hvor seieren på tempoen skulle ende, for laget ledet nærmest gjennom samtlige 28 kilometerne. Ned til annenplassen Team Ineos var det hele 20 sekunder.

Les også

Kristoff slet med diaré før lagtempoetappen

– Det er to seiere på rad. Vi har vunnet 10 prosent av etappene allerede. Det blir ikke mye bedre enn dette, sier Amund Grøndahl Jansen til TV 2.

Likevel var ikke nordmannen med på de siste drøye ti kilometerne, etter at han hadde kjørt meget godt i åpningen. Han ble til slutt ofret, men det hadde så lite å si etter at seieren var i boks.

– Det er helt utrolig. Jeg skjønte det gikk fort. Jeg var helt kjørt etter 10 kilometer. Vi har et sterkt lagtempolag, sier Jansen.

Amund Grøndahl Jansen og hans Team Jumbo-Visma vant søndagens lagtempo.

Seieren var den andre av to mulige for laget. Lørdag vant Teunissen meget overraskende åpningsetappen. Når Touren fortsetter til uken skal nederlenderen ikle seg den gule ledertrøya. Han blir den 17. nederlenderen som bærer en gul trøye i rittet.

Deceuninck-Quick-Step ble nummer tre. Fra 1.-plass til 2.-plass skilte det 20 sekunder, og fra 2.-plass til 11.-plass skilte det 20 sekunder.

«Norske» UAE, med Alexander Kristoff, Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm, ble nummer 16.

Mandagens etappe er på 215 kilometer. Rytterne skal sykle gjennom Champagne-regionen fra Binche til Epernay.

(©NTB/100 % Sport)