Sport

Pamela Anderson debuterer på maraton

— Jeg har aldri tatt på meg en slik fysisk utfordring som dette før.

Pamela Anderson fra i fjor på vei inn til en galla med formål om å stoppe bruk av hester til å trekke vogner. Foto: Evan Agostini - AP

 • Martin K. Andersen

Pamela Anderson har engasjert seg i dyrenes kamp de siste årene. Her fra en protest mot jakt på seler. Foto: Mark Blinch - REUTERS

Pamela Anderson på et moteshow under New York fashion week i 2010. Foto: Lucas Jackson - REUTERS

Pamela Anderson har vært med på flere TV-prosjekter enn Baywatch. Her fra en pressekonferanse om dokusåpen «Pam: Girl on the loose», som fulgte hennes liv gjennom åtte episoder. Foto: Rob Griffith - AP Photo

Pamela Anderson slik mange fortsatt husker henne: Som den meget populære badevakten C.J. i Baywatch. Foto: REUTERS

På midten av '90-tallet var opp- og nedturene i ekteskapet til Tommy Lee og Pamela Anderson noe som avisene skrev mye om. Foto: Lennox McLendon - AP Photo

Midt på 1990-tallet ble Pamela Anderson kjent for å løpe på stranden i Los Angeles som rollefiguren CJ.

20 år etter at C.J. var (for mange) den mest populære badevakten i Baywatch, holder Pamela Anderson (nå 46 år) selv fortsatt formen vedlike.

Hun bekrefter på Twitter at hun skal debutere som maratonløper senere i høst. Det gjør hun i New York City Marathon, verdens mest berømte.

— Det er offisielt! Jeg skal gjøre dette! skriver hun og legger ved en lenke til en artikkel hos etonline.com som omtaler deltakelsen hennes.

Aldri prøvd noe lignende

— Jeg har aldri tatt på meg en slik fysisk utfordring som dette, men jeg er villig til å gjøre det for å vise hvor dedikert jeg er, sier Pamela til etonline.

Dedikasjonen hun sikter til er til det gode formålet hun løper for, «The Long Run for Haiti». Målet er å få inn en halv million dollar - over tre millioner kroner - til trengende på Haiti.

- Å løpe maraton kan ikke sammenlignes med den kampen folk kjemper på Haiti, sier Pamela om utfordringen som ligger foran henne.

Blir fraløpt

Gjennom veldedighetsorganisasjonen J/P Haitian Relief Organization skal hun løpe «på lag med» sammen med fem haitiere som antakelig kommer til å løpe rett fra henne. Haitierne, tre menn og to kvinner, er ifølge Runner's World gode for tider mellom 1.13 og 1.35 på halvmaraton.

Pamela hadde antakelig brukt minst tre kvarter mer - og nå skal de løpe dobbelt så langt. Foreløpig har det ikke blitt lagt ut noe info om treningen hennes på hverken Facebook- eller Twitter-profilene hennes. Men det skal visstnok komme.

Men uansett er hun ikke med for å imponere som løper.

- Hvis jeg kan klare å samle inn 500 000 dollar, så vil det være en velsignelse for Haiti, konstaterer hun.

I tillegg til Baywatch, har Pamela Anderson også gjort flere andre TV- og videoopptredener, har flere ganger vært avbildet i Playboy og har dessuten kjempet for dyrs rettigheter.

Les mer om

 1. Friidrett

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Supporteren slo hull i taket, nå betaler målscoreren for skaden

 2. SPORT
  Publisert:

  Tidligere NBA-stjerne til Bergen

 3. KULTUR
  Publisert:

  Laurie Anderson: – Vet du hva vi mennesker har felles? Ikke kjærlighet, men frykt

 4. SPORT
  Publisert:

  Derfor dominerer tenåringene X Games

 5. VERDEN
  Publisert:

  Kraftige reaksjoner på Trumps «drittland»-kommentar. Nå avviser presidenten ordbruken

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Verdien på Everton-spilleren gikk ned 200 millioner på et halvt år. Nå krever ordfører etterforskning.