Sport

Disse 11-åringene gjør at Tromsø Turnforening har det største laget på nasjonalt stevne

– Det var gøy å se på påmeldingslista at vi er det laget med flest deltakere, sier Børge Johansen, styremedlem i Tromsø Turnforening.

MANGE: Tromsø Turnforening stiller med åtte rekrutter i Bergen. Fra venstre: Leo Engen, Ludvig Broks, Lucas Karlsson, Elias Helland, Elias Ingebrigtsen, Jeff Vercruysse, Trym Berge-Johansen, Emil Skrivervik
  • Robin Andersen

Tromsø Turnforening har tatt med seg åtte rekrutter i alderen 11 år til Bergen. Disse åtte er Leo Engen, Ludvig Broks, Lucas Karlsson, Elias Helland, Elias Ingebrigtsen, Jeff Vercruysse, Trym Berge-Johansen og Emil Skrivervik.

– Det er en kjempefin og sosial gjeng som trener veldig mye. De trener fem ganger i uka og er veldig motivert for å satse, sier Børge Johansen, styremedlem i Tromsø Turnforening, som har reist sammen med 11-åringene til Bergen.

Tromsø Turnforening har dermed det største laget i helgas stevne. Tilsammen er det 51 deltakere i rekruttklassen.

– Det var gøy å se på påmeldingslista at vi er det laget med flest deltakere, sier Johansen.

Les også

Kamille (16) er eneste jente fra Tromsø som er tatt ut på eksklusiv talentsamling

– Viktig med god bredde

Johansen gleder seg stort over antall rekrutter de har med på tur.

– Skal vi henge med blant de beste på junior- og seniorsiden, da er det viktig med en god bredde i bunnen, sier treneren.

Johansen understreker at det er laget som er det viktigste.

– Jeg håper vi kan ende opp på pallen i lagkonkurransen, og så får vi håpe på gode individuelle prestasjoner, sier Johansen.

– I veldig god form

I tillegg til rekruttene er juniorene Kasper Sjøthun, Peder Skogvang og Iver Heggelund med til Bergen. Magnus Dahl-Hansen er Tromsøs fremste utøver i turn, men han sliter for tiden med en ankelskade som han pådro seg for et par uker siden og deltar ikke på stevnet i Bergen.

Les også

Han er en av topptrenerne som har sittet lengst i jobben. Nå ønsker 41-åringen å forlenge avtalen.

– Magnus forbereder seg til NM, sier Johansen, som er om to uker.

Johansen forteller at Skogvang har slitt med lungebetennelse og er mest for å få han i gang. Heggelund har Johansen troen på.

– Iver er i veldig god form og har trent veldig godt i det siste, sier Johansen.

Ny turnhall

Selv om det allerede gror godt i turnmiljøet i Tromsø, blir idretten å få et kjempeløft om noen måneder. I slutten av oktober står den nye turnhallen på Templarheimen klar til bruk.

– I løpet av høsten kan vi trene på lik linje med våre konkurrenter, sier Johansen.

Les mer om

  1. Tromsø
  2. Turn