Sport

Havnaa vant på knockout: – Jeg har ikke ord

Noen voldsomme kroppsslag i 3. runde fra Kai Robin Havnaa sendte tyske Rad Rashid i bakken. Havnaa vant dermed tittelkampen på knockout.

  • Espen Sand

– Jeg har ikke ord, det føles helt vanvittig. Tusen hjertelig takk til hver eneste av dere som kom i dag. Alle dere som heiet på meg i dag har en bit av dette beltet, sa Havnaa etter seieren.

Etter to jevne runder, der tyske Rashid var best i første mens Risør-bokseren tok neste, satte Havnaa i gang en kanonade i starten av 3. runde.

Les også

  1. Nazari tok sin fjerde proffseier: – En maktdemonstrasjon

  2. Drømmer om å gå i farens fotspor: – Det store målet er en VM-tittel

Spesielt to tunge treffere til kroppen sendte tyskeren i bakken for godt.

– Jeg traff han i leveren. Det er et slag jeg har øvd mye på, sa Havnaa.

LES ALT OM KAMPEN HER:

Les også

Havnaa vant sin første tittel på knockout: – Avsluttet som en konge

Havnaa hadde dette å si i forkant av tittelkampen:

– Det er så mye som står på spill, denne kampen er karrieredefinerende for meg. Det betyr så mye å vinne på lørdag, at jeg er nesten redd for å si hvor mye det betyr. Det vil være en milepæl for meg, alt ligger i potten, sa Havnaa til Fædrelandsvennen etter den såkalte face off-seansen onsdag kveld.

Nå er fire av de fem oppvarmingskampene unnagjort i Sør Amfi i Arendal, og stemningen begynner å ta seg voldsomt opp i idrettshallen.

– Hjemmebane gir enorm energi

Havnaa er hittil ubeseiret i sin proffkarriere i boksing. Arendalitten har slått knockout på motstanderen hele 11 ganger i løpet av sine 13 seire.

Her er Kai Robin Havnaa på vei inn i ringen like før 23.30 lørdag kveld.
Kai Robin Havnaa (t.h.) er klar for lørdagens tittelkamp på hjemmebane i Arendal. Her står han sammen med motstanderen Rad «Thunder Rashid» under face off.

Lørdagens motstander Rad «Thunder» Rashid har fire tap i karrieren, på 16 kamper. I kveld er det IBO-tittelen som står på spill.

Det kan bli Havnaas første tittel, og det på hjemmebane.

– Det er helt utrolig. Det er kjempebra å ha en hjemmebane, som alle andre idretter. Men jeg må holde tunga rett i munnen når jeg bokser her, for hvis man legger for mye press på seg selv virker det mot en selv. Jeg er veldig takknemlig for at familie og resten av lokalfolket kommer å støtter meg, det gir enorm energi, sa Havnaa til Fædrelandsvennen.

Les også

Havnaa kjemper for sin første tittel på hjemmebane: – Det er spenning i hele kroppen

Ekspertkommentator i Viasat, Roar Petäjämaa, har stor tro på Havnaa, men advarer samtidig mot tyskeren.

– Kai Robin det mentale i seg. Han skal ta tittelen i dag, og er så godt forberedt. Men det blir kraftig motstand i dag, for tyskeren er skikkelig tøff på kontra. Rashid er den hurtige, Kai Robin den hardtslående, sier Petäjämaa.

Tidligere i kveld bokset AIK-Lund-bokser Jamshid Nazari strålende i sin fjerde proffkamp, da han slo knockout på sin bulgarske motstander i 3. runde.

Bokseekspertene kalte seieren en maktdemonstrasjon.

Kampen har nå startet.

Fædrelandsvennen kommer tilbake med dekning fra kampen.

Les mer om

  1. Kai Robin Havnaa
  2. AIK Lund
  3. Boksing
  4. Jamshid Nazari
  5. AIK