Sport

- Jeg visste jeg ville henge med

18 år gamle Odd Christian Eiking fra Askøy imponerte stort i U23-VM – og kunne juble for norsk medalje.

Odd Christian Eiking gjorde sine saker godt under fellesstarten i U23-VM i sykkel i Firenze.
  • Mads Bøyum

Firenze (bt.no): Sondre Holst Enger sikret Norges første medalje i årets sykkel-VM, da han spurtet inn til bronse på U23-klassens fellesstart.

Men også en annen nordmann imponerte stort i den tøffe løypen: 18 år gamle Odd Christian Eiking fra Askøy kom til mål med gruppen som gjorde opp om sølv og bronse – noen sekunder bak den slovenske gullvinneren Matej Mohoric – og ble nummer 16. Det overrasket de fleste. Men ikke ham selv.

— Jeg visste jeg kom til å henge med. Det var bare en dårlig dag eller et uhell som kunne hindret meg i det, sier han til BT, dyktig sliten få minutter etter målgang.

For det var et tøft ritt.

— Det var helt forferdelig. Tidlig var det ikke så hardt, men det økte på hele veien. De siste tre-fire rundene tok tempoet seg opp og de to siste rundene gikk det jækla fort. Jeg hadde håpet flere ryttere skulle slippe, så vi hadde vært en enda mindre gruppe på slutten. Da det ikke skjedde, hadde jeg ikke krefter til å kjøre fra, sier han.

- Nå skal vi feire

Han var naturligvis svært glad for bronsemedaljen Holst Enger sikret.

— Det er det som er viktig, at han tok medalje. Jeg prøvde å se litt etter ham og gjøre en jobb, jeg ga ham en dytt i siste bakken. Målet for dagen var å komme på pallen som lag og nasjon, og det klarte vi jo. Da må jeg være fornøyd. Jeg skulle gjerne gjort mer, men… Det får bli neste gang!

Han var hele tiden klar over at Holst Enger satt med i den samme gruppen.

— Da var planen fra før løpet at han skulle ta avslutningen. Nå skal vi feire med laget. Det blir kjempegøy.

Norges sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen er naturlig nok svært fornøyd med den norske innsatsen i U23-rittet.

— Å få de resultatene var utrolig deilig. I fjor presterte vi veldig godt i junior- og eliteklassen i (juniortempogull til Oscar Svendsen og sølv til Edvald Boasson Hagen på seniorenes fellesstart), og nå i U23-klassen. Det er veldig bra og viser at norsk sykkelsport har god bredde, sier han til BT.

Innfridde høye forventninger

Tiedemann Hansen er full av lovord om den unge overraskelsen Odd Christian Eiking.

— Han presterte veldig bra og satt utrolig godt med. I den verste bakken satt han nesten bedre med enn Sondre, i det hele tatt var han imponerende bra.

- Er du overrasket over at han gjorde det så bra?

— Det riktige er vel å si at han innfridde de høye forventningene vi hadde til ham!

Les også

  1. - Jeg skal ikke bare bli proff, jeg skal bli best av de proffe

  2. Supertalentet spurtet inn til VM-medalje