Sport

«NM-kongen» tok nytt gull - danske ble nummer to

Rasmus Windingstad tok et klart NM-gull i superkombinasjon foran toer Christoffer Faarup fra Danmark torsdag. Kajsa Vickhoff Lie vant kvinneklassen suverent.

Rasmus Windingstad ble norgesmester i alpinkombinasjon torsdag. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
  • NTB

Windingstad lå hele 2,12 sekunder bak ledende Faarup etter utfordelen onsdag, men kjørte seg betraktelig opp i torsdagens slalåmdel og vant 0,62 sekund foran dansken i Hemsedal.

17 år gamle Oscar Zimmer tok bronsen, mens Karl-Erik Jøssund (18) ble nummer fire. Siden Faarup er dansk, er han ikke med i kampen om norgesmesterskapet.

Dermed ble det NM-sølv på Zimmer og bronse på Jøssund.

– Det er kjempegøy å kjøre NM. Jeg synes det var gøy å kjøre mot de beste tidligere, og jeg håper og tror de nest beste synes det er gøy å kjøre mot oss nå. Dette er her er noe jeg alltid kommer til å gjøre fremover så lenger jeg står på ski, sier «NM-kongen» Windingstad.

Les også

Lie og Sejersted tok utforgullene i NM

Kajsa Vickhoff Lie tok en suverent NM-gull i alpinkombinasjon torsdag.

Han kjørte alle disipliner under mesterskapet. I tillegg til gullet i kombinasjonen vant han også storslalåmrennet og var med på vinnerlaget Akershus i parallellslalåm.

– Det har igjen vært et fantastisk NM for min del, sier 25-åringen.

Kjetil Jansrud lå på 7.-plass etter utfordelen, men fullførte ikke slalåmrennet i NM-kombien. Adrian Smiseth Sejersted fulgte på plassen bak, men stilte ikke til start torsdag.

Kajsa Vickhoff Lie var i en klasse for seg og ble norgesmester 1,61 sekund foran Maren Skjøld. Marte Monsen tok bronse.

– Karrierebeste og tre strake gull må jeg være kjempefornøyd med. Hemsedal har også virkelig levert et bra mesterskap, sier Vickhoff Lie.

Les mer om

  1. Alpint
  2. Rasmus Windingstad
  3. Kajsa Vickhoff Lie