Sport

Fire strake for titteljagende Hamilton

Tok nok et steg mot ny triumf.

Lewis Hamilton vant i Japan - og nermer seg VM-tittelen. Foto: Toru Takahashi / TT NYHETSBYRÅN

Briten Lewis Hamilton er stadig nærmere å forsvare VM-tittelen i formel 1. Søndag vant han Japans Grand Prix foran lagkameraten Valtteri Bottas.

Triumfen i Japan er Hamiltons fjerde på rad, og han plasserte sin argeste utfordrer, tyskeren Sebastian Vettel, fullstendig i skyggen.

  • Fikk du med deg dramatikken? Skandalescener i Las Vegas: Her blir McGregor angrepet etter «tidenes kamp»

Nedtur for Vettel

Vettel gjorde et realt forsøk fra 8. beste startspor og avanserte fire plasser, men så kolliderte han med Max Verstappen da han forsøkte å passere nederlenderen på niende runde.

Til slutt endte Ferrari-føreren Vettel på 6.-plass, mens Verstappen klarte å kjøre seg opp til 3.-plass i VM-runden.

Hamilton startet løpet i beste startspor og var i realiteten aldri truet. Mercedes-føreren kom i mål 12,919 sekunder foran lagkamerat Bottas. Red Bull-fører Verstappen var ytterligere 1,376 sekund bak briten.

– Jeg elsket det. Hele helgen har vært utrolig sterk av laget. At vi blir én og to viser også lagets styrke, sa vinneren.

Nærmer seg

I sammendraget ligger VM-leder Hamilton nå 67 poeng foran toer Vettel. Fire løp gjenstår av sesongen, det neste i Austin, Texas om to uker.

– Du kan ha en positiv helg hver gang og så dra til et annet Grand Prix og ikke vite hvordan du kommer til å gjøre det. Men Austin er en bra bane for oss, og jeg kan knapt vente på å slippe dette beistet løs der, sa Hamilton med referanse til bilen sin.

Hamilton og Vettel har fire VM-titler hver, og briten ser nå ut til å bli den første med fem sammenlagttriumfer. Om han skulle vinne i Austin og Vettel blir nummer tre eller dårligere, vil han utpekes til verdensmester allerede da.

(©NTB)

Les mer om

  1. Formel 1
  2. Lewis Hamilton