Sport

Hedda Hynnes trener etter uttaket: - Nå er jeg stolt og lettet

– En veldig fin julegave, sier Erik Sakshaug om at Hedda Hynne er tatt ut på landslaget.

Erik Sakshaug er stolt og lettet over at Hedda Hynne er blitt en del av friidrettsforbundets elitesatsing fram mot OL i Tokyo.
  • Anne-Marit Dahl

– Jeg er veldig glad. Jeg er stolt og jeg føler en slags lettelse, sier Erik Sakshaug til Adresseavisen.

Tirsdag var han og Hedda Hynne på Ullevaal stadion der de møtte de andre som skal utgjøre landslagets elitesatsing, «Team Tokyo 2020». Også Sondre Nordstad Moen er i gruppa som teller ti utøvere. Elitelaget er det første toppidrettssjef Håvard Tjørhom tar ut.

Les også

Okparaebo og Ndure vraket fra norsk elitesatsing

– For Hedda betyr dette en større trygghet. Det er en slags annerkjennelse for det som er gjort, sier Erik Sakshaug.

Med personlig rekord på 2.00,94 på distansen, markerte Hedda Hynne seg med en sterk 7. plass i EM i Amsterdam i sommer, og hun fikk også delta i OL i Rio.

Hedda Hynne trenes av Erik Sakshaug og representerer Strindheim IL. I 2016 markerte hun seg internasjonalt som 800-meterløper. Her er hun på trening i Ranheimshallen i Trondheim.

– Uttaket signaliserer at de ser et potensial i Hedda fram mot OL i Tokyo. Det gir en motivasjon i det videre arbeidet. Det betyr mye å få bli en del av et lag, hun får rammebetingelser som er bedre og et sportslig opplegg med faglig og medisinsk oppfølging, utdyper Sakshaug.

Les også

Hedda Hynne løp seg rett til EM

Han skal fortsette å trene henne i det daglige, og samarbeidet med Olympiatoppen Midt-Norge og blant andre Frode Moen viderføres.

– Det fortsetter, men vi skal ha tett dialog med de andre på landslaget, sier Sakshaug.

I tillegg til elitegruppa på ti utøvere i «Team Tokyo», har Tjørhom tatt ut 22 utøvere til «Team Berlin».

Ingar Kiplesund satte ny trøndersk rekord i lengde i mai med 7,63 meter. EM-kravet i 2016 var 7,95.

– Det er i dag ikke økonomiske midler satt av til denne gruppen, men dersom vi får landet avtaler vil økonomisk støtte til disse utøverne skje gjennom det etablerte miljøet utøveren har i klubb, sier Tjørhom i en pressemelding fra friidrettsforbundet.

– Utøvere i denne gruppen vil få mulighet til å kvalifisere seg inn i «Team Tokyo» etter gode resultater i London-VM 2017 eller Berlin-EM 2018.

I denne gruppa finner vi blant andre lengdehopper Ingar Kiplesund fra Trondheim Friidrett, høydehopper Tonje Angelsen (IK Tjalve) og tikjemper Lars Vikan Rise fra Nidelv IL.

Les også

Finaledrømmen knust for Tonje Angelsen

Les mer om

  1. Friidrett