Sport

Tollefsen: - Trettenes er bedre enn jeg trodde

Landslagskaptein Ole-Kristian Tollefsen skryter av debutanten fra Stavanger Oilers.

Landslagskaptein og Färjestad-spiller Ole-Kristian Tollefsen (t.v) har latt seg imponere av Mathias Trettenes (20) på lagets to første økter i Stavanger Mathias Trettenes gleder seg til landslagsdebuten hjemme i DNB Arena.
  • Camilla Klovning

Det norske ishockeylandslaget starter denne uken på den lange oppkjøringen til VM i Praha med samling og firenasjonersturnering i Stavanger. Onsdag morgen gjennomførte spillerne sin andre treningsøkt sammen. Torsdag spiller de høstens første landskamp mot Frankrike i DNB Arena – laget som knuste Norges VM-håp i Minsk da det ble tap etter straffeslag.

Landslagssjef Roy Johansen instruerer spillerne.

Det skjedde imidlertid uten en kneskadet landslagskaptein Ole-Kristian Tollefsen, som er tilbake for Norge for første gang siden OL i Sotsji.— Det er herlig å være sammen med gutta på landslaget igjen, og alltid fint å være i Stavanger. Fasilitetene er gode, byen er fin, publikum er bra og vi trives generelt veldig godt her, sier Tollefsen til Aftenbladet.

Ber om støtte

Färjestad-backen, som også er kaptein i sin svenske klubb, er spent på hva laget kan prestere i firenasjonersturneringen mot Frankrike (torsdag), Latvia (fredag) og Danmark (lørdag).

— Vi har et ganske ungt lag, så det blir morsomt å se hvordan folk fyller rollene sine. Det viktigste for meg er at alle gjør det de skal og at vi har det hyggelig sammen. Vi møter motstandere som er på omtrent samme nivå som oss, og som holder et høyt nivå. I VM spiller vi mye på motstandernes feil. Denne uken skal vi holde litt mer på pucken og legge styrespillet fra oss, sier 30-åringen, som håper Stavanger-publikummet kjenner sin besøkelsestid.

— Jeg har hørt at billettsalget ikke har vært det beste, men satser på at det kommer mange i døra på kampdagene. Jeg håper folk i distriktet synes det er gøy å ha landslaget i byen og at de kommer for å støtte oss, sier Tollefsen.

Imponert av debutanten

Han har selskap av hele seks Oilers-spillere i garderoben i DNB Arena.

Les også

Landslagssjefen: - Lar meg ikke presse til å velge Oilers-spillere

Én av dem er landslagsdebutant Mathias Trettenes. Stavanger-gutten har imponert både Tollefsen og landslagssjef Roy Johansen på lagets to første isøkter. Onsdag ettermiddag trener Norge igjen, etterfulgt av autografskriving for den lokale fansen.

— Jeg visste ikke stort om Trettenes før denne samlingen, men jeg har hørt mye om ham. Blant annet vet jeg at han presterte veldig bra i CHL, hvor jeg også deltok med Färjestad. Likevel er jeg imponert over det han har vist på de første to treningene. Han virker veldig kjapp og pigg, har virkelig tatt i og virker hissig på å vise seg fram. Det er viktig, for det gjelder å prestere når man får sjansen, sier Ole-Kristian Tollefsen.

Landslagssjefen gleder seg

Roy Johansen er enig.

— Mathias har bra fart, er godt trent og viser at han har en motor som holder på dette nivået. Han ser veldig bra ut, og det har han gjort i alle kampene jeg har sett ham i aksjon denne sesongen. I tillegg har jeg fått veldig gode tilbakemeldinger på ham fra Oilers-trener Petter Thoresen. Det viktigste for oss er uansett at viser at han er dedikert til oppgaven, at han har glød og 100 prosent rette holdninger, sier Johansen, som gleder seg til turneringen i Stavanger.

— Publikum kommer til å få se et lag som gir alt, som viser innsats og trøkk og som virkelig vil vinne, sier landslagssjefen.

Han er glad for å ha kaptein Ole-Kristian Tollefsen tilbake.

— Vi har ikke så mange backer som holder et høyt internasjonalt nivå, og det er godt å ha ham tilbake både på og utenfor isen, sier Roy Johansen.

Sistemann av isen

Selv gleder Oilers-spiller Mathias Trettenes seg veldig til å debutere med flagget på brystet hjemme i DNB Arena. Onsdag morgen var han siste utespiller som gikk av isen da laget trente i hallen.

— Det er kjempekjekt å være en del av dette. Nå må jeg bare gå ut og kjøre på. På landslaget er det et bestemt system som skal følges, og jeg er absolutt klar for å gi jernet. Innsatsvilje er veldig viktig i min arbeidshverdag, sier 20-åringen, som er forberedt på tøffe bataljer mot Frankrike, Latvia og Danmark.

— Jeg tror det blir tøffe og jevne kamper, og jeg forventer at alle jobber hardt for hverandre og trekker i den samme enden av tauet. For min egen del forventer jeg ingenting. Jeg tar det jeg får, og gleder meg veldig. Dette blir uansett stas, sier Trettenes.

TROPPEN:

Løpere: Morten Ask (VIF), Anders Bastiansen (Graz 99ers), Robin Dahlstrøm (Örebro), Kristian Forsberg, Tommy Kristiansen, Christian Dahl-Andersen og Mathias Trettenes (alle Oilers), Andreas Martinsen (Düsseldorf), Ken André Olimb (Düsseldorf), Niklas Roest (Sparta), Martin Røymark (Färjestad), Steffen Thoresen (Lørenskog).

Backer: Alexander Bonsaksen (VIF), Nicolai Bryhnisveen (Asplöven), Daniel Sørvik (VIF), Dennis Sveum (Oilers), Ole-Kristian Tollefsen (Färjestad), Mats Trygg (Lørenskog), Henrik Ødegaard (Lørenskog)

Målvakter: Steffen Søberg (VIF), Lars Volden (Rögle), Ruben Smith (Oilers).

KAMPENE:

Torsdag 15.00: Danmark – Latvia

Torsdag 19.00: Norge – Frankrike

Fredag 15.00: Frankrike – Danmark

Fredag 19.00: Norge – Latvia

Lørdag 13.00: Latvia – Frankrike

Lørdag 17.00: Norge – Danmark

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers