Sport

Lørenskog knuste Oilers etter omdiskutert scoring

— Jeg vet ikke hva reglene er, sa Lørenskog-spilleren.

Her scorer Lørenskog omstridt mål.
  • Mats Slaastad Birkelund

LØRENSKOG – STAVANGER OILERS (1-1, 4-1, 1-1):

Nå er Lørenskog bare to poeng bak Oilers, med én kamp mindre spilt.

En fatal periode på sju minutter i andre periode kostet Stavanger Oilers seieren mot Lørenskog i toppkampen.

Lørenskog tok fullt fortjent sin niende strake seier. Oilers hang rett og slett ikke med.

Omstridt mål

Det ble ikke direkte avgjørende, men Lørenskog-seieren kom ikke uten en tvilsom situasjon.

4-2-målet, som kanskje satte spikeren i kista, kom på en svært omstridt måte. Et pass fra dypt i angrepssonen ble sendt mot Jonas Djupvik Løvlie på bakerste stolpe. Pucken gikk via Løvlies skøyte og i mål.

Spørsmålet er om han sparket den, eller kun satte skøyten til slik at pucken ble styrt i mål. Spark defineres i regelboken som "en pendelbevegelse av skøyten langs isen for å skyte pucken i mål".

Etter flere minutters titt på video, kom dommerteamet fram til at det var en lovlig scoring. Oilers-spillerne protesterte heftig, og fansen reagerte kraftig på sosiale medier.

— Det er vanskelig. For meg ser det ut som en sparkebevegelse, samtidig ser det kanskje ut som om han løfter skøyta etter at den har truffet pucken – og det er greit, sier Bjørn Erevik til Aftenbladet.

TAP: Oilers-trener Petter Thoresen kikker opp på bortefansen etter 3-6-tapet.

Spilleren selv sa i pauseintervjuet at han var usikker.— Jeg tenkte at det var 70-30 for mål. Jeg sparker ikke. Jeg bremser. Den er vanskelig for dommerne. Jeg skjønner at den er vanskelig. Jeg prøver ikke å sparke, jeg bare prøvde å styre. Jeg vet ikke hva reglene er på det, sa Djupvik Løvlie til TV2 på direkten.

— Det er dømt mål, så det er samme det. Vi spiller ikke bra nok. Vi gjør mange feil. Taper hver eneste duell. Vi må gjøre noe med duellspillet, sa Kristian Forsberg på direkten til TV 2. ## Oilers var heldige

I det tilsvarende møtet i DNB Arena en drøy måned tilbake valset Oilers over Lørenskog fra start. 4-0 sto det etter første periode.

Lørenskog-jubel etter Jonas Djupvik Løvlies kontroversielle scoring til 4-2.

Tirsdag kveld hadde Lørenskog bestemt seg for å møte opp.Hjemmelaget var det klart beste laget, og det var helt fortjent da Nathan Lognpre scoret etter 13 minutter spilt.

Måten målet kom på var riktig nok meget kritikkverdig forsvarsspill av Stavanger Oilers. Lognpre plukket opp pucken i rundvantet. Passive sto Oilers-spillere lot Lognpre spasere inn i banen og legge pucken i krysset.

Lørenskog dominerte hjemme i første periode.

Så gjorde de en gedigen tabbe. På vei fremover mistet de pucken, mens laget byttet. Rudolfs Balcers sto alene i midtsonen og fikk pucken av Daniel Bøen Rokseth.

Balcers fyrte av et knallhardt slagskudd – rett i krysset. Dermed 1-1 etter første periode.

Oilers kom bedre ut i andre periode, og fikk også uttelling for det.

De sto godt imot i angrepssonen og vant pucken tilbake etter et skudd. Soares snappet pucken rett foran nesa på Lørenskogs målvakt Jeff Jakaitis. Så spilte han ut til Cornet, som satte pucken i mål.

17 sekunder med hjerneblødning

Oilers var i siget. Hva nå, Lørenskog?

Jo, slå knallhardt tilbake. Først fikk Nick Bruneteau utvisning. Overtallet brukte Lørenskog 20 sekunder til å utnytte. 2-2. Så, 17 sekunder senere satt den igjen for vertene. Denne gang et godt skudd av Robin Sterner, etter at James Sixsmith sto for forarbeidet. Han hadde pucken bak mål, og fant Sterner i slottet.

Sju minutter senere sto det 5-2 til hjemmelaget. Etter den svært omdiskuterte scoringen av Jonas Djupvik Løvlie, og deretter en meget bra soloprestasjon av Petter Thoresens sønn, Steffen. Ditto svakt backspill var det for øvrig også av Daniel Bøen Rokseth.

Tente håpet

Oilers bedret seg i siste periode, men hadde tre mål å hente opp.

Josh Soares reduserte til 3-5 etter en styring på skuddet fra CDA.

I åpent mål satte Tony Romano inn 6-3. Dermed tok Lørenskog sin niende strake seier. Nå skiller det bare to poeng mellom de to lagene.

Les også

  1. Oilers feide Vålerenga av isen

  2. Oilers bestemann mot VIF: - Jeg har drømt om dette lenge

  3. Matchvinner Zuccarello får skryt igjen: - Han er i sin beste form

  4. Oilers åpner pengesekken for forsterkninger

  5. «Det virker som Stavanger-folk er blitt glad i å mislike Vålerenga»

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Lørenskog IK
  3. Stavanger Oilers