Sport

Råflaks i regnværet

Thor Hushovd hadde råflaks og kjørte inn til femteplassen i regnværsdramaet i Tour de France onsdag. Spurtkanonen Tom Boonen misset og ble dratt med i en kjempevelt.

— Selvsagt går jeg ikke rundt og håper at Tom Boonen eller noen andre skal velte, men det var en god nyhet at jeg klarte å ta innpå ham i kampen om den grønne trøya, sa Thor Hushovd til NTB etter spurtdramaet på den siste kilometeren av torsdagens sjette etappe i Touren.

Det gikk en massevelt i en 90 graders sving 950 meter før mål. På det tidspunktet jaget feltet Francaise de Jeux-rytteren Cristoph Mengin. Han var først gjennom den krappe svingen og den første som gikk ned. Deretter kom hovedfeltet og massevelten var et faktum.

Både Tom Boonen og Robbie McEwen ble rammet og kjørte sammen over mål vel minuttet bak vinneren, men i og med at uhellet skjedde under en kilometer fra mål, får ikke velten tidsmessige konsekvenser for de to.

Hushovd kjørte inn i velten han også, men unngikk å gå i asfalten. Han kom seg raskt på sykkelen og fikk femteplassen. Det var Lorenzo Bernucci som overraskende vant etappen på grunn av dramatikken på slutten.

Fikk ikke panikk

— Jeg så det gikk fort da vi nærmet oss den vanskelige svingen snaue kilometeren før mål. Da lå jeg i god posisjon, men jeg fikk ikke panikk da velten gikk. Jeg kjørte inn i noen sykler som lå foran meg på veien, men veltet ikke. - Derfor kom jeg meg raskt på sykkelen igjen og ble nummer tre i spurten i den lille gruppen ryttere jeg kjørte sammen med, sa Hushovd.

Han var uheldig snaue 20 kilometer før mål også, for da måtte han av sykkelen etter en punktering, men heldigvis kjørte han seg veldig raskt opp i feltet igjen.

— Det er klart det kostet litt å kjøre seg opp igjen etter punkteringen, men det gikk forholdsvis greit å kjøre seg opp igjen, mente Hushovd.

Regnet kom vel en time før rytterne spurtet i Nancy torsdag. Veien var såpeglatt, og de fleste tok enorme sjanser i avslutningen.

— Folk tok sjanser. De gikk til med bånn gass, så jeg må vel innrømme at jeg ventet litt på en velt på slutten, sa Hushvod som endelig hadde marginene på sin side i forhold til Boonen og McEwen.

Thor Hushovd innrømmet at han var deppet og opplevde onsdagen som en gedigen nedtur.

— Jeg var sur lenge, faktisk hele kvelden, og det er det ikke ofte jeg er etter et sykkelløp. Men i dag tidlig var det glemt, og i dag har jeg følt meg veldig pigg og fin. Beina var bra og nå hadde jeg marginene på min side. Derfor kan jeg love kamp om den grønne trøya helt til Champs Elysees. Det er bare å håpe at verken Boonen eller jeg får noen flere uhell, sa Hushovd.

Les også

  1. - Hadde sett meg ut denne spurten

  2. Folkets favoritt

  3. Nektet å bruke den gule trøya

  4. - Kunne vært den største dagen

  5. Slo kompisen - fikk skryt av Armstrong

  6. Ny fulltreffer fra spurtkanonen

  7. Vil vinne fire spurter i dag

  8. - Unnskyld, Thor!

THor Hushovd var ikke lenge etter vinneren i mål. Nå er han like i ryggen på Tom Boonen som fortsatt har den grønne spurt-trøya.

Les mer om

  1. Tour de France