Sport

Norge lekte med Japan: Fullstendig overlegne i siste gruppespillkamp

Nå venter mannen «alle» frykter i neste runde.

Magnus Abelvik Rød (t.v) og Kristian Bjørnsen hadde en god dag mot Japan. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

 • Arne Hole

Japan–Norge 23–38

NANTES: Norge disponerte troppen godt, og kampen ble en fin gjennomkjøringen før cuprundene tar til.

Spillere som Joakim Hykkerud, André Lindboe og keeper Espen Christensen fikk bra med spilletid. Norge var som ventet flere klasser bedre enn Japan.

Skal løpe dem i senk

Straks Japan var feid av banen, ble blikket rettet mot neste match – og da handlet det mye om mannen alle frykter, storscoreren Kiril Lazarov. Han scoret 11 da Norge spilte uavgjort mot Makedonia i EM i fjor.

– De har Lazarov, men også mange andre gode. Han må gjerne få score 12 for min del, bare vi greier å stoppe de andre. Da vinner vi kampen, sier Espen Lie Hansen til Aftenposten.

Kiril Lazarov er en av VMs aller største stjerner. Foto: VINCENT KESSLER / X00403

Han er VM-toppscorer med hele 44 mål på fem kamper hittil.

Norge forflytter seg fredag på tvers av Frankrike og lander til slutt i OL-byen fra 1992, Albertville. De fleste norske spillerne ønsket seg Makedonia i åttendedelsfinalen.

– Jeg tror oppskriften kan være å løpe dem slitt slitne. Det gjorde vi mot Brasil, og de begynte å henge med «hue». Makedonerne har vel ikke den beste kondisjonen. Jeg tror vi er bedre trent enn dem, og jeg håper at de kjenner i bena at de har spilt fem kamper, sier Midtjylland-spilleren.

Les også

Her er Myrhols gladmelding til hele Håndball-Norge

Spesiell taktikk

Christian Berge var glad Japan kom ut i litt syv mot seks spill, altså med keeperen ute av mål. Lørdag venter nemlig laget som bruker den varianten aller mest i VM, Makedonia.

– Vi har ikke møtt syv mot seks så mye før i VM, så det var bra at Japan prøvde det. Men å møte en ekstra japaner eller en Lazarov som ligger ute og styrer er to forskjellige ting. Dette blir spennende, sier Berge, som ikke ser så mye tilbake på kampen i EM i fjor.

Da spilte de to lagene 31–31. Kiril Lazarov scoret elleve ganger i møtet i Krakow for et år siden.

Island hadde langt over et døgn lenger hviletid fra forrige kamp enn Balkan-laget. Etter en frisk makedonsk start var det Island som førte kampen helt til syv-åtte minutter gjensto.

– Litt overraskende at det ble Makedonia, men jeg tror det blir en grei motstander, sa Eivind Tangen, som ble kåret banens beste av TV 2s seere.

Les også

Norges motstander i VM-åttendedelsfinalen er klar

Gremmer

Frankrike var allerede sikret førsteplassen i puljen før de vant og spilte 26–25 mot Polen torsdag kveld. De lot for eksempel stjernespilleren Nikola Karabatic hvile i den kampen.

Norge går til kampen mot Makedonia som favoritt. Vinneren møter høyst sannsynlig Danmark i kvartfinalen. Den spilles også i Albertville og går tirsdag neste uke.

(©NTB)

Les mer om

 1. Japan
 2. Herrelandslaget håndball
 3. Håndball-VM

Relevante artikler

 1. SPORT

  Norge knuste Brasil og tok seg til åttedelsfinalen

 2. SPORT

  Dette er kjempen som kan skyte Norge ut av VM

 3. SPORT

  Børsen etter Norges perfekte VM-åpning: «Han var krumtappen»

 4. SPORT

  Disse 17 skal forsvare Norges ære i håndball-VM

 5. SPORT

  DIREKTE: Norge leder med fire mål til pause

 6. SPORT

  Norge til kvartfinale etter fantastisk omgang: - Ingenting er umulig for denne gjengen