Sport

FyllingenBergen fikk juling på Stord

Mario Matic herjet med gjestene og viste hvor viktig han blir som playmaker for Stord kommende sesong.

SJEF: Stords Jesper Traberg (til høyre) hadde en god dag på jobb da FyllingenBergen med Tore André Lunde (til venstre) på laget ble herjet med av tente stordabuer. Foto: ARKIVFOTO: Ørjan Deisz

  • Trond Sandvik

Stord-FyllingenBergen 30-24

— Jeg kan ikke forvente så høyt nivå på gutten i alle kamper. Men han viste i det minste hva som bor i ham. Og det gleder, smiler Jesper Holm.

Stords danske trener hadde en tung debutsesong da han forlot Skanderborg til fordel for Sunnhordland sist sommer. Stordabuene overlevde så vidt i eliteserien med en skuffende svak niendeplass.

Og med langtidsskader på flere nøkkelspillere er utfordringene mange også foran kommende sesong.

Men ikke verre enn at varene ble levert i kveldens treningskamp mot FyllingenBergen. Et råsterkt forsvarskollektiv tok helt luven av skyttere som Eivind Tangen og Andreas Ungesson, og ga kontringer og overganger i fleng.

— Og det er dette som blir vår basis når kampen om seriepoeng starter. Vi skal stå opp i forsvar, gi våre målvakter gode betingelser for å redde når skuddene kommer – og kaste oss på kontringer med en gang anledningen byr seg, lover Holm. Han har nok en gang vært i hjemlandet for å hente nye spillere, denne gang i form av høyrekanten Hans Martin Asmussen og strekspiller Jeppe Krogh Simonsen. Begge viste lovende takter mot storebror fra Bergen.

Vidar Gjesdal var derimot i slett lune etter en håpløst svak oppkjøringskamp.

— Jeg er skamfull. Hvorfor må vi oppleve dette gang etter gang – at vi ikke er pålogget når kamper skal spilles? Det skjer altfor ofte. Og det kommer til å skje igjen, fortviler FyllingenBergen-treneren.

— La gå at vi er fulle av trening og har spilt turneringer to helger på rad nå. Og la gå at Stord var bra. Men det kan ikke brukes som unnskyldning for noe så puslete og hjelpeløst. Vi har mye å ta tak i, melder Gjesdal.

Mario Matic satte inn åtte baller for Stord, Jesper Traberg syv. Mestscorende for FyllingenBergen: Julius Andersson med fem scoringer.

Les også

  1. Landslagssjefen om Stine Skogrands VM-sjanser: - De er styrket

  2. Eliteserieklubbene dropper TV2 - lager sin egen håndballkanal

  3. - Blir overrasket om vi tar tredjeplassen

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen
  3. Stord IL