Nå kan alt glippe for fartskongen

Kjetil Jansrud har kjempet for tre verdenscuptitler helt til nå. Glipper alt på oppløpet?

Kjetil Jansrud klarte ikke å sikre seg seieren i utforcupen lørdag.

KVITFJELL (Aftenposten): Ett tog er gått. De to andre har problemer med kjøreledningen. Slik er situasjonen for Kjetil Jansrud etter en skuffende syvendeplass i utfor på hjemmebane.

– Jeg kan jo håpe at (Hannes) Reichelt kjenner presset, for nå føler han at han er i nærheten av å ta "kula", sa Jansrud etter å ha blitt banket av nettopp av sin hardeste konkurrent i gårsdagens utfor i Kvitfjell. Det i en løype som måtte forkortes på grunn av tåke i det øvre partiet.

Jansrud ledet utfor— og super-G-cupen før Kvitfjell – og lå som nummer to sammenlagt. Med 100 poeng til Reichelt i går og bare 36 til Jansrud, er avstanden bare 20 poeng før det avsluttende rennet i Meribel 18. mars.

– Det blir ekstremt spennende, fastslår Jansrud.

Like spennende kan det bli i super-G, der Jansrud har 469 poeng før dagens renn i Kvitfjell, Reichelt 385 – altså en ledelse på 84 poeng. Vinner Jansrud, er cupen avgjort før det siste rennet. Men racet i den totale verdenscupen mot Marcel Hirscher ser han dystert på.

– Det toget er gått. Jeg måtte ha hatt 200 poeng her for å ha lagt press på ham. Det er utopi å tro på seier der, selv om mye kan skje, sier Jansrud.

Det vil si at Hirscher surrer seg helt bort i de fire rennene han har igjen.

Les også

Neste år vil Jansrud knekke storslalåmkoden

Trodde han var god

Jansrud var fartskongen da sesongen startet. I det siste har han mistet noe uten at han helt vet hva. I går trodde han hadde kjørt godt og ble forbannet da han kom med til bare tredje beste tid etter å ha startet først av de seedete. Etter hvert ble han skjøvet ned til syvendeplass.

– Min opplevelse var at jeg kjørte greit. Jeg var nedi med hånden i S-svingen, men det var også den eneste feilen jeg gjorde. Jeg synes jeg får dårlig betalt for innsatsen. Det virker som om det er stang ut for meg, sier gudbrandsdølen.

Les også

Svindal: - Jeg kjenner meg veldig godt igjen i Jansruds kamp

Leter etter forklaringen

Jansrud vant sitt siste renn da han gikk til topps i Kitzbühel 24. januar. Et sølv i kombinasjonen reddet VM-innsatsen, mens utfor og super-G ble nedturer.

– Det er ikke det at jeg står som et spørsmålstegn. Svaret kan jo være at de andre er blitt bedre siden vi gikk inn i sesongen. Jeg føler at jeg kjører bra, men kjemper likevel ikke om førsteplassen. Vi bruker tid hver dag for å finne ut av det, forteller 29-åringen, som i går ettermiddag nok en gang satte seg ned sammen med trenerne for å studere video.

Heller ikke for Aleksander Aamodt Kilde ble gårsdagen minneverdig. Lommedølingen falt og slo seg så kraftig i leggen han skadet før jul at sesongen kan være over. Han ble sjekket på sykehus i går ettermiddag.

Mens Kjetil Jansrud sjekket poengledelsene.