Sport

Henrik Ingebrigtsen starter eget barneløp

Løpestjernen fra Sandnes vil være med å øke rekrutteringen til friidretts-Norge.

Henrik Ingebrigtsen jubler etter å ha kvalifisert seg til finalen på 5000 meter i VM i Doha. Nå starter han sin egen barneløpsserie. Lise Åserud, NTB Scanpix

 • Ingvild Lygren

– Jeg ble presentert for barneløp-konseptet og syntes det var en kul idé. Håpet er at barneløpene skal gi barn og unge idrettsglede, og at barn som kanskje har vært litt i tenkeboksen om de skal begynne med løping får smake litt på hvordan det er å være en profesjonell løper, sier Henrik Ingebrigtsen til Aftenbladet.

Sammen med Rekordløpet Spikkestad, Breaking Marathon Limits AS og IL ROS Friidrett starter eldste løpebror Ingebrigtsen nå «Henrik Ingebrigtsens Barneløp».

Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding i dag, onsdag.

Han sier at deltakerne som er med på barneløpet skal bli behandlet med like mye profesjonalitet som senior- og eliteløpere blir når de springer konkurranser.

Les også

Jakob Ingebrigtsen må utsette høydeopphold

– Ingen jeg så opp til

Henrik har to døtre Olivia (3) og Charlotte (1). Han sier at dersom døtrene har lyst til å delta i barneløpet, skal de få lov, men de må ikke. Her sammen med kona Liva Ingebrigtsen. Carina Johansen / NTB scanpix

Årsaken til at han valgte å bli med på prosjektet var hans ønske om at flere barn og unge skal få kjenne på gleden av å drive med friidrett.

– Da jeg var liten hadde jeg ingen løpeforbilder som jeg så opp til. Jeg var litt selvdreven, men vet at det ikke er normalen. For mange barn er det viktig å ha noen å se opp til, og hvis det kan være meg så føler jeg at jeg hvert fall har bidratt med noe positivt, sier han.

Henrik Ingebrigtsen tar seg alltid tid til å autografer og selfier med fansen. Han er opptatt av å være et godt forbilde for de unge. Marit Hommedal / NTB scanpix

– Når barn og unge ser hvor gøy det er å springe skikkelige løp, så regner jeg med de kontakter nærmeste friidrettsklubb rett etterpå for å komme i gang med treningen før neste løp, sier han og smiler.

Motiverende

Både Skjalg IL og Sandnes IL har merket økt pågang de siste årene. Klubbene mener mye av årsaken er Ingebrigtsen-effekten.

Les også

Ingebrigtsen-effekten: Ventelister hos hjemklubben i Sandnes

Friidrettsstjernen synes det er fint å vite at det han og brødrene gjør også kan være motiverende for andres mål og drømmer.

– Det vi har fått til viser barn og unge at selv om du kommer fra et lite sted som Sandnes, så er det mulig å hevde seg i verdenstoppen i en verdensidrett. Da blir plutselig drømmer og mål folk har satt seg litt mer realistiske.

Det er planlagt ett barneløp i 2020 og fire til seks barneløp i 2021. Barneløpet er en serie barneløp som skal arrangeres landet rundt.

Først ut er Spikkestad i Asker kommue, under Rekordløpet 13. september. Barn og unge mellom 1 og 12 år kan delta. Henrik Ingebrigtsen deltar selv i Rekordløpet den 13. september.

Les også

Gjert Ingebrigtsen tror Henriks egenskap sjokkerer brødrene: – Ekstremt imponerende

Henrik Ingebrigtsen jubler inn til seier på 3000 meter foran Elzan Bibic under Trond Mohn Games på Fana stadion i fjor. Marit Hommedal / NTB scanpix

Forsiktig optimist

28-åringen er i gang med trening etter tåoperasjonen i oktober, og beskriver seg selv som forsiktig optimist med tanke på kommende sesong. Søndag reiser han på høydeopphold i Sør-Afrika.

– Jeg er på en bra treningsmengde, men må ta hensyn og trapper fremdeles opp treningen etter tåoperasjonen. Det viktigste nå er å få kroppen hundre prosent.

– Grunnformen er god, jeg har trent mye både på elipsemaskin, i vann, styrke, basistrening og jogget en del. De siste ukene har jeg begynt å springe litt intervall. Men jeg må være fornuftig og ikke bare kjøre på, sier han.

Les mer om

 1. Friidrett
 2. Henrik Ingebrigtsen
 3. Barn
 4. Trening

Relevante artikler

 1. SPORT

  Gjert Ingebrigtsen tror Henriks egenskap sjokkerer brødrene: – Ekstremt imponerende

 2. SPORT

  Team Ingebrigtsen trener nesten som de pleier, men mener spesielt én ting ville hjulpet nå

 3. SPORT

  Ingebrigtsen-brødrene skulle egentlig droppe mesterskap. Nå er de påmeldt.

 4. SPORT

  Henrik Ingebrigtsen: – I mitt hode kan jeg slå Filip og Jakob

 5. SPORT

  Tre brødre Ingebrigtsen til storstevnet i Monaco

 6. SPORT

  Norsk toppløper har sluttet seg til Team Ingebrigtsen