Sport

Oilers knuste Sparta: - Dette var helt rått!

Scoret 10 (!) ganger mot et meget svakt Sparta-lag.

Oilers knuste Sparta hjemme i DNB Arena torsdag kveld. Her fra en tidligere kamp.
  • Kurt Arne Nilsen

DNB ARENA (Aftenbladet): Hele ni forskjellige Oilers-spillere tegnet seg på scoringslisten i sesongens første seriekamp i DNB Arena. Sjeldent har Oilers møtt et svakere Sparta-lag på hjemmebane. Defensivt hang Sarpsborg-klubben overhodet ikke med og 10-2–seieren burde vært enda større etter at Oilers på imponerende måte latterliggjorde bortelaget.

— I dag var det virkelig gøy å spille hockey og vi var sykt gode. Sparta skal være et av topplagene, men i dag så de ut som et juniorlag, sier Henrik Medhus.

— Jeg er veldig fornøyd med min første kamp. Jeg fikk en tidlig målgivende assist og det hjalp veldig. Jeg er egentlig en litt rolig person og blir sjeldent nervøs. I dag var det en stor glede å spille ishockey, sier Simen Talge.

Debutant imponerte

Spesielt debutant Simen Talge imponerte i sin første eliteseriekamp for Oilers. Unggutten satte seg i respekt fra første sekund og var nest sist på Anders Tangen Henriksens 1-0-scoring etter to og ett halvt minutt.

Scoringen var imidlertid omdiskutert. Sparta mente Tangen Henriksen brukte skøyten da han satte pucken i mål. Etter å ha sett på videobildene valgte likevel dommeren å godkjenne scoringen. Reprisen viste at skøyten traff pucken, men det kan også se ut som om køllen er den som var sist på pucken før den gikk i mål

Les også

Zucca bladde opp 25 millioner for luksusleilighet

Uansett, scoringen ga Oilers en perfekt start på kampen. Hjemmelaget fortsatt å være det førende laget i første periode. Sparta fikk spesielt problemer de gangene Oilers satte fart på pucken i offensive sone. Derfor var det ingen overraskelse da Oilers økte til 2-0 etter 10 minutters spill. Denne gangen var Josh Soares målscorer. Scoringen kom etter at Nick Bruneteau fikk løsnet et skudd på mål, og der returen ramlet ned sto Soares, som enkelt kunne øke hjemmelagets ledelse.

Halvannen minutt før slutt av første periode var Oilers igjen på farten. Denne gangen kom Petter Røste Fossen seg fri og fra spiss vinkel sendte han pucken mot mål. Den gikk like greit rett i mål og Sparta-keeper Tommy Johansen kan neppe være fornøyd med at pucken fant veien til nettmaskene.

Alt i alt var det en solid første periode av Oilers og fullt fortjent 3-0-ledelse.

Les også

  1. Oilers-blogg: Hjemmepremieren står for tur

  2. Oilers jakter erstatter for Høygård

Sluttkjørt Sparta

Oilers startet også midtperioden best, men tre minutter ut i perioden måtte Henrik Holm nesten bæres av isen. Oilers-keeperen så ut til å ha det fryktelig vondt da han ble geleidet inn i garderoben. Med også Ruben Smith ute, kom 16-åringen Jakob Opsahl inn, men det ble med fem-seks minutters spilletid på unggutten, for litt senere i perioden var Holm tilbake i Oilers-målet.

Keeperbyttet påvirket på ingen måte kampen. Oilers fortsatt å kjøre på og drøyt fem minutter ut i perioden kom 4-0-scoringen. Nok en gang var Sparta på hælene defensivt. Christian Dahl-Andersen satte fint opp Tommy Kristiansen foran mål og Oilers-spilleren plasserte pucken enkelt i mål.

Sparta fikk pirket inn et redusering ni minutter ut i andre periode, men Gaelan Pattersons scoring endret på ingen måte kampbildet. Oilers kjørte på videre og 50 sekunder etter reduseringen økte de til 5-1. Nok en gang var det svakt forsvarsspill som felte Sparta og Dan Kissel nærmest lekte pucken i mål.

Selv med en meget komfortabel ledelse og et sluttkjørt Sparta, nektet Oilers å ta foten av gasspedalen. I deres fjerde overtallsspill i kampen kom også deres første mål i overtall. Etter litt fram og tilbake hamret Dahl-Andersen pucken i mål.

Hvis Sparta skal ha ros for noe som helst denne kampen, må det være effektiviteten deres. Etter 37 minutters spill løsnet de sitt sjette skudd på mål og takket være svakt keeperspill av Holm gikk pucken i mål. To mål på seks skudd er bra, men seks skudd på mål etter 37 minutter er elendig.

Scoringen satte på ingen måte fart på Sparta, for like etter reduseringen økte Oilers igjen ledelsen. Nok en gang hang ikke bortelaget med i svingene og Rudolf Balcers scoret enkelt etter å ha blitt spilt fri foran mål.

Opsahl reddet straffe

Da tredje periode startet var 16 år gamle Jakob Opsahl tilbake i Oilers-målet. Petter Thoresen ville ikke ta noen sjanser med Holm og derfor fikk unggutten stå kampen ut. Den siste perioden ble nesten for et pliktløp å regne for Oilers. Thoresens mannskap roet litt ned og Sparta hang derfor litt mer med i svingene, men åtte minutter ut i perioden kortsluttet det igjen hos bortelaget. I løpet av ett minutt og ni sekunder scoret Oilers tre mål! Bruneteau, Medhus og Røste Fossen sto bak scoringene.

Sparta fikk muligheten til å pynte på resultatet da dommeren dømte straffeslag til bortelaget, men straffen reddet like godt 16-åringen Opsahl og dermed fikk han stående applaus av DNB arena.

— Dette var helt rått. Spillerne har vært gode tidligere i sesongen, men vi var ikke helt fornøyd med prestasjonen i serieåpningen. I dag var det imidlertid hundre prosent hos samtlige spillere. Det er utrolig kjekt å se at vi ser ut som et lag, sier Petter Thoresen.

Skuddstatistikken vant Oilers overlegent 47-16. Alt i alt en morsom kamp og hjemreisen til Sparta blir neppe av det lystige slaget. Oilers står nå med to av to mulige seirer i eliteserien.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Stavanger Oilers