Har scoret i alle divisjoner

Lørdag scoret Rune Stakkeland i 4. divisjonskampen mellom Sandnes Ulf 2 og Rosseland. Med det har han spilt og scoret mål i samtlige divisjoner!

Rune Stakkeland, midten, på trening for Ulf Sandnes. (Foto: Håkon Vold)
  • Håkon Fossmark
Stakkeland i aksjon for Lillestrøm mot Viking på Stavanger stadion i 1996. (Foto: Anders Minge)

Rune Stakkeland har scoret seiersmål for Viking mot Rosenborg på Lerkendal.

Han har opplevd å komme inn i flomlys på Stavanger stadion og bli byens helt etter å ha snudd en kamp mot Bodø/Glimt i 1994 fra 0-2 til 4-2 seier for Viking.

I helgen scoret han for Sandnes Ulf sitt B-lag i 4. divisjon mot Rosseland. Med det står han for en unik fotballprestasjon.

Rune Stakkeland har spilt kamper og scoret mål i samtlige divisjoner i Norge — fra 7. divisjon til eliteserien.

Vi ringer fotballorakelet Arne Scheie og spør om han har hørt om noe liknende. Scheie blir engasjert.

— Dette er unikt. Jeg kan ikke skjønne annet enn at Stakkeland må være alene om å ha spilt og scoret i samtlige divisjoner. Men det er pussig at du ringer nå, for i helgen ble jeg spurt om hvilken norsk spiller som har spilt i alle ni divisjoner (flere steder i Norge går man helt ned til 9. divisjon). Det er Jan Kristiansen som spilte for Rosenborg på 1960-70 tallet, men jeg tviler på at han har scoret i alle divisjoner, sier Scheie entusiastisk.

Sandnes-gutten Stakkeland debuterte på seniornivå for Ulf/Sandnes i 2. divisjon. I 94-sesongen spilte han eliteseriefotball for Viking, sesongen etter meldte han overgang til 1. divisjonsklubben Bryne. Derfra gikk ferden videre til Lillestrøm. Han var her i fire sesonger, men fikk store deler av oppholdet ødelagt av en skade som til slutt satte en stopper for karrieren hans.

Etter Lillestrøm-karrieren har han spilt alt fra 3. divisjon til 7. divisjon for Ulf/Sandnes og Sandnes Ulf.

— Mine beste minner? Seriesølv med Lillestrøm var stort. Jeg husker også seiersmålet borte mot Rosenborg for Viking og da jeg kom inn og snudde kampen mot Bodø/Glimt på Stavanger stadion i 1994. Seiersmål for OL-landslaget mot Portugal i Haugesund var også stort, forteller Stakkeland.