Sport

- Kjempegøy å få til et sånt løp

Ezinne Okparaebo jublet vilt for 11,12 på Bislett i lørdag kveld.

Ezinne Okparaebo fikk en opptur på Bislett lørdag. Her fra Golden League-stevnet på samme sted tidligere i sommer.
  • Arne Hole

BISLETT (aftenposten.no): Ezinne Okparaebo er i vinden igjen — dessverre i litt for mye vind på Bislett. Men fremgangen var udiskutabel.

– Det var kjempegøy å få til en sånt løp nå. Dette ville gitt en kjempebra tid selv med godkjent vind, sa BUL-jenta etter 11,12 i 2,8 sekundmeter medvind. Det er bare 2/100 sekunder etter norgesrekorden, som ble satt under OL i London i 1,2 sek/m.

Etter sesongstart på respektable 11,25, er ikke resten av sesongen blitt som Ezinne hadde håpet.

– Nei, det har vært mange skuffelser. Men jeg har trent veldig hardt og mye og har kanskje ikke helt fått til timingen. Nå har jeg begynt å slippe opp litt. Dette var den siste gjennomkjøringen før EM, og nå drar jeg til Zürich med en god følelse, sier 26-åringen.

– EM-ambisjonene?

– Jeg tar ett løp av gangen, men håper det blir tre. Da er jeg i finalen, sier Ezinne og smiler.

I EM-finalene var hun både i 2010 og 2012 – begge gangene som fjerde best, med 11,23 og 11,39. ## Får råd av Jays

Den første Ezinne løp bort til etter løpet var klubbkameraten i BUL, Jaysuma Saidy Ndure. Han er blitt Ezinnes rådgiver etter at hun har slitt med å bli fin farten. Etter åpningen på 11,25 har det nemlig gått nesten saktere og saktere.

– Jays har vært veldig fin å ha. Han poengterer at det eneste måten å løpe fort på er å løpe avslappet., sier Ezinne, som fikk godkjent av Jays for de første 60 meterne.

– Da løp hun avslappet. Så begynte hun å tenke på en bra tid og fikk skuldrene for høyt på de siste 40 meterne, lød dommen fra Norges raskeste mann.

– Det er riktig. Jeg ville holde hun beste bak meg, sier Ezinne og tenker på sørafrikanske Carina Horn, som har 11,21 i år. I går havnet Horn 7/100 bak. I EM er Dafne Schippers og Myriam Soumaré favoritter. Begge har løpt på 11,03. Resten av Europa ligger fra 11,10 og oppover.

Hekkejenta Isabelle Pedersen løp på 11,78, og da smalt det fra den alltid klarttalende bergensjenta.

– Hvis jeg ikke får en stafettpinne i EM, blir jeg forbannet!

Måkestad Bovim stivnet

Det var annonsert rekordforsøk på 800 meter, med Ingvill Måkestad Bovim som forsøkskaninen.

– Jeg er i form til å løpe på 2,00 – og da kunne det fort ha blitt rekord også, sier Ingvill, som holder den på 1.59,82. Bækkelags-jenta måtte imidlertid måtte nøye seg med 2.02,21. – Jeg ble stiv på slutten, men dette var en super gjennomkjøring – mye bedre enn å kjøre en 600 meter hjemme. Nå er det ikke så mye som skal gjøres før formen er der, forsikrer jenta som vil ha fylt 33 år når EM starter. Da løper hun 1500 meter. Og der er hun enda bedre.

Sportssjef i friidrettsforbundet, Ronny Nilsen, fulgte spent med i Boysen Memorial, men fikk ikke noen nye navn på listen sin over EM-deltagere. Den teller ca. 35 utøvere.

Nilsens siste vurdering blir om han skal ta med diskoskaster Grete Etholm, som under et stevne i Aremark tidligere i uken kastet 56,10 – 10 centimeter over A-kravet. Men på Bislett var hun tilstede uten å kaste.

Europas raskeste

De raskeste damene på 100 meter:

11,03 Dafne Schippers, Nederland

11,03 Miriam Soumaré, Frankrike

11,10 Ivet Lalova, Bulgaria

11,12 Jamile Samuel, Nederland

Les også

  1. Norge på opprykksplass etter sprintseire i Tallin

  2. Ida Marcussen er tatt ut til EM

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Ezinne Okparaebo