Sport

Fannemel vant sitt andre verdenscuprenn: - Helt rått

Best av alle i Tyskland.

TIL TOPPS: Anders Fannemel tok sin andre verdenscupseier. Foto: NTB Scanpix

  • NTB

Anders Fannemel sto imot presset og vant søndagens hopprenn i Tyskland etter å ha ledet etter første omgang. Seieren var hans annen i verdenscupen.

23-åringen slo til med et utrolig hopp i annen omgang og vant med mer enn ti poeng.

– Helt rått. Han var litt heldig med forholdene sammenlignet med dem som hoppet rett før, men det var et meget godt hopp og en fortjent seier, sier landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

Fannemel sto alene igjen på toppen, men lot seg ikke affisere av presset. Han hoppet bakken ned og landet på 143,5 meter, rennets klart lengste hopp.

Polske Kamil Stoch ble nummer to, mens Roman Koudelka fra Tsjekkia kom på 3.-plass.

Vikersund neste

Den norske seieren kom som bestilt. Det er kort tid til VM i Falun, og neste uke er det skiflyging i Vikersund. Det betyr at interessen bør være på topp før konkurransen på hjemmebane.

– Absolutt, det bør komme mange nå. Fannemel er en meget god skiflyger og har verdens nest lengste svev (244,5 meter). Den første dagen har vi nasjonal kvote og stiller med 13 mann i kvalifiseringen. Forhåpentligvis blir det mange i rennet også, sier landslagssjefen.

Fannemel gleder seg stort til neste helgs renn i Vikersund, som er et av sesongens store mål for hopperen.

– I vinter er det hoppuka, skiflygingsrennene i Vikersund og VM som er det store for meg. Etter dagens resultat og gode hopp i finaleomgangen, har jeg ikke akkurat skaffet meg mindre selvtillit til å hoppe bakken ned i Vikersund til helgen. Skiflygingsrennene i Vikersund gleder jeg meg veldig til, og jeg skal gjøre alt for å vise publikumet ekstra lange svev, sier han.

Favoritten disket

Rune Velta endte på 6.-plass etter et meget godt hopp på 139 meter i annen omgang. De andre nordmennene endte utenfor topp ti.

Anders Jacobsen kom på 12.-plass, Tom Hilde på 19., og Andreas Stjernen på 25. – Det var en god laginnsats, spesielt Fannemel og Velta. Jacobsen gjorde en OK konkurranse, Stjernen litt bedre enn i det siste, mens Hilde hoppet på det nivået han har vært, sier Stöckl.

Seieren var Fannemels annen i karrieren. Han vant for første gang i Russland like før jul.

Fannemel var egentlig nummer to etter første omgang, men hjemmefavoritt Severin Freund ble disket på grunn av ureglementerte ski. (©NTB)

  1. Les også

    Suveren Freund-seier på hjemmebane

Les mer om

  1. Hopp
  2. Anders Fannemel