Sport

Snildal til semifinale på 100 meter butterfly

Innfridde forventningene.

VIDERE: Ingvild Snildal avanserte i VM.
  • NTB

Ingvild Snildal innfridde forventningene og tok seg videre i svømme-VM søndag. På 100 meter butterfly gikk hun til semifinale med den 11. beste tiden.

Den norske jenta, som skuffet i OL i London i fjor, svømte inn til 58,83 sekunder og gikk videre med klar margin. Hun tok tredjeplassen i heatet sitt som var det fjerde, og det var italienske Ilaria Bianchi som var raskest i heatet med 58,22 sekunder. Også britiske Jemma Lowe med 58,38 var foran Snildal i mål.

Raskest av samtlige var amerikanske Dana Vollmer med 57,22 sekunder.

Norge hadde også med et lag på 4 x 100 meter fri for kvinner, men der klarte ikke kvartetten Snildal, Susann Bjørnsen, Monica Waage Johannessen og Henriette Brekke å ta seg videre.

De svømte inn til 3.46,01 og var nesten sju sekunder unna en plass i finalen. Den siste finaleplassen gikk til kvartetten fra Japan, og de japanske jentene svømte i mål på 3.39,24. De norske jentene endte på 13. plass av de totalt 15 lagene som startet.

På stafetten var USA med Simone Manuel, Natalia Coughlin, Elizabeth Pelton og Megan Romano raskest med 3.36,22. Da svømmeøvelsene startet opp i OL-bassenget fra 1992 i Barcelona søndag formiddag hadde ingen av de store favorittene problemer med å ta seg videre fra sine heat.

(©NTB)

Les mer om

  1. Svømming