Sport

FyllingenBergen til kvartfinale: - Noe av det bedre vi har gjort

Og treneren ønsker nå Stords overmenn i neste runde.

BANENS GIGANT. Eivind Tangen viste prov på gammelt slag og fikk skryt av treneren. Men til tross for ni mål var Vidar Gjesdal mest fornøyd med Tangens defensive innsats. Foto: Tor Høvik

  • Lars Eivind Måseide
    Bergens Tidende

FYLLINGENBERGEN — HASLUM 32-25:

Cup-oppgjøret mellom FyllingenBergen og Haslum var ventet å være en tett affære, men hjemmedominansen i førsteomgang gjorde at Vidar Gjesdals menn nærmest kunne bestille kvartfinalebillettene i pausen.

Til slutt endte det 32–25 til bergenslaget.

— Vi spiller en helt strålende førsteomgang. Det er noe av det bedre vi har gjort og vi lykkes med "alt" i de første 20 minuttene, sier Fyllingen-treneren, som betegner kampen som sesongbeste.

Tangen trenerens bestemann

Fyllingen var uheldig da de trakk fjorårstreer Haslum i åttedelsfinalen. Til tross for tapet av Erlend Mamelund til tysk håndball, har rødtrøyene fått en god start på årets sesong.

Men det var helt til de tok turen til Framohallen.

— Haslum har hatt gode bortekamper både mot Runar og sist mot Drammen. De har hatt en bra åpning, så vi er veldig fornøyd med å slå et så godt lag, sier treneren.

Gjesdal trekker frem Eivind Tangen som banens gigant, men ikke bare fremover på banen, der backen vanligvis pleier å være god.

— Han er solid bakover og gjør en utrolig viktig jobb defensivt. Det er rett og slett en strålende kamp av Eivind. I tillegg lager han enkle mål for oss i den perioden vi sliter litt, sier Gjesdal om spilleren som også noterte seg ni mål fremover.

- Ekstremt viktig

Bergenslaget har ikke lagt skjul på at de i år ønsker tilbake til cupfinalen, som de vant både i 2012 og 2013. — Det er ekstremt viktig for oss. Vi har lyst å komme dit igjen og det er et klart mål for oss, men det er to kamper som gjenstår, sier Gjesdal.

Stord, som FyllingenBergen slo i forrige serierunde, røk overraskende ut av cupen for 1. divisjonslaget Charlottenlund.

Nå håper Gjesdal at det er Stords overmenn som blir lagets neste motstander.

— Vi vil gjerne trekke Charlottenlund som overraskende slo ut Stord, men uansett hvem vi får så har vi muligheten til å avansere. Vi er såpass ydmyke at vi får ta en runde om gangen, sier treneren.

Kvartfinalene i cupen trekker torsdag.

Les også

  1. Keeper-Katrine om sitt nye liv i Russland: - Det er mye nytt

  2. Tertnes nekter å tape

  3. Byåsen lekte seg til seier

  4. Charlottenlund sto for cupsensasjon

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen