Sport

Ingebrigtsen-brødrene skulle egentlig droppe mesterskap. Nå er de påmeldt.

Filip og Jakob Ingebrigtsen holder muligheten åpen for å løpe EM i terrengløp i Lisboa 8. desember.

Filip Ingebrigtsen fikk seiersklemmen av kona Astrid Mangen Ingebrigtsen etter sin sensasjonelle EM-seier i Tilburg for snart ett år siden. Foto: Egil Ø. Nærland

 • Egil Ø. Nærland
  Egil Ø. Nærland

Brødrene som er på høydeopphold i Flagstaff, USA sammen eldstemann Henrik, hadde bestemt seg for å droppe terrengmesterskapet for første gang på flere år. Trenerpappa Gjert Ingebrigtsen forklarer vendingen.

– Det drar seg til med mer vinterlige forhold i Flagstaff. Derfor kan det hende at guttene avbryter treningsoppholdet noen dager tidligere enn de hadde tenkt. Da kan det være at de svinger innom Portugal og tar med terrengmesterskapet på veien hjem, sier Gjert Ingebrigtsen til Aftenbladet.

Han forteller at fristen for påmelding til EM gikk ut klokken 14.00 torsdag, og det var ikke mulig å etteranmelde.

– Derfor meldte jeg på et kvarter før fristen gikk ut. Det er ikke sikkert at vi deltar i Lisboa, men nå har vi i alle fall muligheten, forteller senior.

Les også

Filip og Jakob Ingebrigtsen uttatt til terreng-EM

Les også

Gjert Ingebrigtsen tror Henriks egenskap sjokkerer brødrene: – Ekstremt imponerende

Jakob Ingebrigtsen er påmeldt i klasse U20 og kan vinne sitt fjerde EM på rad, en prestasjon som trolig aldri vil bli kopiert om han stiller til start.

Filip Ingebrigtsen vant sensasjonelt gull i seniorklassen i fjor. 26-åringen løp særdeles kontrollert og parkerte utfordrerne mot slutten av det vel 10 kilometer lange løpet.

Henrik Ingebrigtsen er som han sa til Aftenbladet for et par dager siden, ikke kommet langt nok i treningsarbeidet etter tåoperasjonen til at han kan stille på startstreken i Portugal.

Men Sandnes IL har likevel tre deltagere, for en stadig forbedret Narve Gilje Nordås er tatt ut i klasse U23. Han er så sterk at han gjerne kunne løpt i seniorklassen.

Bjerkreimbuen Per Svela som løper for Gular, er uttatt i seniorklassen blant annet sammen med langrennsløperen Didrik Tønseth som vant sesongåpningen på Beitostølen sist helg. I oktober ble han nummer to bak Henrik Ingebrigtsen under NM i terrengløp.

Les mer om

 1. Henrik Ingebrigtsen
 2. Jakob Ingebrigtsen

Relevante artikler

 1. SPORT

  Jakob og Filip Ingebrigtsen kan vinne EM-gull i minuttene før Viking entrer Ullevaal

 2. SPORT

  Sure sekunder manglet ved forrige rekordforsøk. Lørdag får han norsk hjelp.

 3. SPORT

  Gjert Ingebrigtsen tror Henriks egenskap sjokkerer brødrene: – Ekstremt imponerende

 4. SPORT

  Henrik og Filip Ingebrigtsen gjør overraskende «comeback»

 5. SPORT

  Henrik Ingebrigtsen vant prestisjeduell og tok NM-gull

 6. SPORT

  Gjert Ingebrigtsen: - Godt mulig at Henrik ofrer seg for Filip og Jakob