Sport

Her skal statsministeren se VM-finalen

Erna Solberg skal se VM-finalen på storskjerm i Trondheim.

Statsminister Erna Solberg kommer til Charlottenlundhallen i kveld for å se VM-finalen i håndball mellom Norge og Frankrike. (Foto: Mariann Dybdahl/Glen Musk) Foto: MARIANN DYBDAHL / Øyvind Sivertsen

  • Frank Lervik

Charlottenlund sportsklubb hadde planlagt å vise VM-finalen på storskjerm i et mindre lokale, men etter at Erna Solberg spurte om å få komme er nå visningen flyttet til hall B.

– Hun ville gjerne se kampen sammen med flere og da er vi veldig glade for å bli spurt. Vi har plass til tusen personer og vi forventer stort oppmøte, forteller administrasjonsleder i CSK, Kjetil Thorsø Hansen.

Les også

Tallene som viser at Sagosen er VM-konge: - Fryktelig imponerende

Imponert over landslaget

Landslagstrener Christian Berge og VM-stjernen Sander Sagosen har begge spilt for Charlottenlund. Det har statsministeren fått med seg.

– Jeg er imponert over hva håndballgutta har fått til og gleder meg til å følge kampen med Charlottenlund Sportsklubb, den gamle klubben til Sagosen og Berge. Jeg har fulgt med på kampene til det norske herrelandslaget i håndball-VM, og særlig semifinalen var en utrolig spennende kamp, sier Erna Solberg til Adresseavisen.

Berge og Sagosen: Christian Berge og Sander Sagosen har begge spilt for Charlottenlund sportsklubb i sine yngre dager. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Les også

  1. Slik hylles VM-heltene: «Til kona: Skal til Paris. Kommer hjem mandag»

  2. Han var Norges beste: - Nærmest prikkfri offensivt

Tror på stor stemning

Statsministeren er i Trondheim i forbindelse med kirkemøtet og har program nesten helt frem til kampstart. Når landslaget ble finaleklare var hun ivrig på å finne et sted å se kampen. Da hun fikk tips om arrangementet på Charlottenlund var valget enkelt.

– Jeg tror det kommer til å bli fullt hus og god stemning. Jeg krysser selvsagt fingrene for seier og ønsker masse lykke til, sier Solberg.

Håper på en prat

CSK-sjefen håper statsministeren også tar seg tid til en idrettspolitisk prat under besøket.

CSK-leder: Administrasjonsleder i CSK Kjetil Thorsø Hansen håper det blir tid til å snakke litt idrettspolitikk med statsminister Erna Solberg. Foto: Leikny Havik Skjærseth

– Jeg vil gjerne gi henne noen tips om hva regjeringen kan gjøre for oss som driver store idrettslag. Det finnes utfordringer både anleggsmessig og økonomisk. Det er mange ting å ta tak i, så jeg håper vi får prate litt med henne, sier Thorsø Hansen.

Ønsker man å se litt amatør-håndball før VM-finalen er det full rulle i hallene på Charlottenlund fra klokka 10 søndag formiddag til langt på kveld.

Les mer om

  1. Trondheim
  2. Christian Berge
  3. Erna Solberg
  4. Håndball-VM
  5. Norge