Sport

Nytt straffetap for Rosenborg

Sikret et poeng mot Tønsberg før full tid, men maktet ikke å score i forlengelsen.

Lou Dickenson fikk svært mye istid mot Tønsberg og bidro sterkt til at laget sikret et poeng mot tabelljumbo Tønsberg. (arkivfoto)
  • Petter Rasmus
    Petter Rasmus

TØNSBERG — ROSENBORG 4-3

Det så lenge ut til at Rosenborg skulle tape klart mot Tønsberg, men laget våknet i tide til å kapre et poeng mot ligaens svakeste lag.

Som mot Lørenskog sist, var motstanderen giftigst på de avgjørende straffeslagene som bestemte det siste poenget.

Tung start

Rosenborg virket tunge fra start av mot Tønsberg. Hjemmelaget virket mer tent, gikk på skøytene, og vant de fleste duellene mot Rosenborg.

Jordan George fikk kampens første utvisning for holding i offensiv sone etter drøye tre minutter, men den red RIHK av uten alt for store problemer.

Likevel fortsatt Tønsberg å dominere kampen. Etter sju minutter fikk hjemmelaget en gedigen sjanse. Pucken danset langs mållinja, men Brady Hjelle i full strekk fikk reddet baklengsmålet. Hjemmelaget fortsatte å produsere sjanser, og halvveis i perioden ble Rosenborg satt under et skikkelig press. Til og med i spill fem mot fire for Rosenborg var hjemmelaget nærmest scoring.

Drøye seks minutter før pause kom det målet som hadde ligget i lufta lenge. Tønsberg utnyttet et enkelt puckmist dypt inne i egen sone for Rosenborg, og Verreault-Paul satte inn 1-0. Like etter fikk RIHK spille to minutter fem mot fire. Men fordelen av overtall ble det intet annet ut av enn at Rosenborg fikk utvisning for for mange mann på isen. Det utnyttet hjemmelaget til å doble ledelsen til 2-0 med drøye tre minutt igjen av perioden ved Busque.

Verst tenkelig start på andre

Elendigheten fortsatte i starten av andre periode, og under ett minutt var spilt da Tønsberg presset inn 3-0 ved Marius Günther.

Halvveis i midtperioden ble Wade Bergmann utvist. Sekunder senere forsvant Jamie Milam samme vei, og Rosenborg måtte spille nesten to hele minutter i spill tre mot fem.

Men takket være fantastisk målvaktsspill av Brady Hjelle unngikk laget et nytt baklengsmål. Fantomredningene så ut til å inspirere lagkameratene noe, og laget maktet å sette mer fart på skøytene. Det endte i redusering ved Lou Dickenson med om lag tre minutter igjen.

Rosenborg presset skikkelig på for nok en redusering inn mot den siste pausen, og fikk flere riktig store muligheter i spill fem mot fire i sekundene før andre periode ebbet ut. Men pucken ville ikke inn.

To kjappe RIHK-mål

Starten på tredje perioden var jevn. Omtrent midtveis fikk Rosenborg en mann utvist, og det så lenge ut som Tønsberg skulle sette spikeren i kista med kveldens fjerde mål. I stedet stjal Wayde Bergman pucken omtrent på egen blålinje. Han stormet mot Tønsberg-målet og satte inn redusering 2-3 i spill fire mot fem.

Og sekunder senere var lagene like langt. Etter strålende samspill mellom Jamie Milam, Lou Dickenson og Jordan George, kunne toppscorer Dickenson sette inn 3-3. Dermed gikk kampen til forlengelse.

Red av stormen

Det ble fem knalltøffe ekstraminutter på Rosenborg. Joakim Hjelm ble utvist etter 25 sekunder, og fikk 2 pluss 10 minutter for takling bakfra. Tønsberg hadde en puck inne etter minuttet, men scoringen ble annullert. Så forsvant Jamie Milam ut med en billig utvisning. Men Rosenborg red av stormen, og var attpåtil svært nær ved å score i undertall da Jordan George sendte en puck i tverrliggeren med i underkant av to minutter igjen.

Dermed måtte det siste poenget deles ut etter straffeslag. Der bommet både Wayde Bergman og Jamie Milam for Rosenborg, mens Tønsberg scoret på to av sine forsøk og sikret det siste poenget.

Les mer om

  1. Ishockey
  2. Rosenborg IHK