«Lukkøye» før storkampen: - Jeg håper han er dårlig trent. Ellers kan dette bli «grævla» stygt

Ole Klemetsen mener at Arthur Abraham er på et helt annet nivå enn Tim-Robin Lihaug.

DÅRLIG TRENT? Arthur Abraham på en presseseanse denne uken.

Tim-Robin Lihaug skal gå den største herrekampen i norsk boksing på mange år lørdag. Motstander? Mangeårig verdensmester Arthur Abraham.

LES OGSÅ:

Tippeselskapene gir Lihaug liten sjanse til seier. Sotra-proffens tidligere trener, Ole «Lukkøye» Klemetsen, klamrer seg til én ting:

— Jeg håper, håper, håper at Abraham er dårlig trent, som det blir sagt at han er. Ellers kan dette bli grævla stygt, sier Klemetsen.

Trøtt?

Den gamle norske boksehelten har fått med seg rapportene om at Abraham har slurvet i treningsarbeidet. «Dårlig form» ble oppgitt som årsak til at Abraham avlyste en pressekonferanse i Norge, selv om flere stiller seg tvilende til om det var reelt. Thomas Hansvoll, Klemetsens gamle rival som nå har tatt over treneransvaret for Lihaug, har uttalt at Abraham virker mett, trøtt og lei. Klemetsen håper bare det stemmer.

Jeg håper, håper, håper at Abraham er dårlig trent, som det blir sagt at han er. Ellers kan dette bli grævla stygt.

— Hvis det er sånn, sier jeg bare «ok – så kjekt». Jeg vil være positiv og håper for Tim-Robins skyld at det er sånn. For nivået Abraham er vært på, er et helt annet enn Lihaugs. Det er totalt forskjellig, og derfor er jeg redd for at det kan bli stygt når de møtes, sier Klemetsen.

Da BT intervjuet Cecilia Brækhus om Lihaug-kampen i juni, var hun håpefull.

— Jeg tror faktisk han kan gjøre dette. At han kan slå Arthur Abraham, sa Brækhus.

Det er i tråd med det Lihaug selv – noe programforpliktet – har uttalt.

— Jeg føler meg hurtigere, skarpere, mer eksplosiv og med en god følelse. Hva Abraham tenker eller gjør, kan jeg ikke bry meg om. Det er ikke nytt for meg å bokse på bortebane heller, sier Lihaug, vel vitende om at mellom 60 og 100 nordmenn er i klart mindretall når hallen rommer 10.000 mennesker.

Om Abraham er klar favoritt, minner i alle fall Ole Klemetsen om noe av det som gjør sporten spesiell:

— I boksing har alle sjans. Vi har sett maaange ganger før at det bare er et slag som skal til for å overraske. Tim-Robin er en tøffing, han må ikke undervurderes.

Lihaug selv er ikke i tvil om at han kan banke tyskeren:

— Fysisk kan jeg ikke bli bedre enn jeg er nå. Det er ikke noe jeg kunne gjort annerledes. Ingenting er sluntret unna, sier Lihaug.