Haaland tilbake med et smell: – Han ville spille mer

Erling Braut Haaland er tilbake. Han fikk sine første minutter og første scoring etter sitt skadeopphold hvor han har mistet VM med Norge og CL med Dortmund.

Borussia Dortmunds Erling Braut Haaland fikk sine første minutter på nesten seks uker lørdag.

Lørdag var han tilbake da han ble byttet inn mot Wolfsburg for målscorer Donyell Malen etter 72 minutter. Da hadde hans lagkamerater snudd 0-1 til 2-1 etter scoringer av Emre Can og Malen. Wolfsburgs Wout Weghorst sendte vertene i føringen allerede før to minutter var spilt.

Haalands comeback gjorde han på klassisk vis. Etter få sekunder fikk nordmannen sitt første touch som var et skudd på mål. Avslutningen med høyrefoten gikk dessverre for jærbuen rett på keeper. Åtte minutter etter innbyttet kom scoringen. Haaland frigjorde seg i feltet, kastet fram en fot og ekspederte innlegget fra Julian Brandt i mål. Kampen endte 3-1, og Dortmund lånte tabelltoppen et par timer inntil Bayern München tok den tilbake med 1-0 over Arminia Bielefeld.

Haaland har scoret utrolige 50 mål på 53 kamper i Bundesliga.

Respons på feiringen

– Erling er selvsagt en spiller som kan utgjøre en forskjell, sa Dortmund-trener Marco Rose, som var godt fornøyd med innhoppet hans.

– Erling gir deg energi. Han ville faktisk spille mer. Så kommer han inn og scorer målet sitt.

Haaland feiret målet ved å sette seg på kne og peke på tribunen. TV-kameraene plukket opp en Wolfsburg-supporter som ikke var like glad som nordmannen og viste trolig det som var en av de lengste fingrene sine under votten tilbake til Haaland.

Det var Haalands tiende scoring for sesongen.

– Vi har savnet ham. Han er litt av et våpen, sa Julian Brandt til Sky.

I minuttene før Haalands scoring var Wolfsburg i en god periode og var ved flere anledninger nær en utligning. Haalands mål endte all tvil.

Lei skade

Etter 0-4-tapet for Ajax i mesterligaen for en drøy måned siden har Haaland vært ute av spill med en hofteskade. Skaden gjorde at kraftspissen gikk glipp av Norges avgjørende VM-kvalifiseringskamper mot Latvia og Nederland, samt flere viktige kamper for Dortmund, som ikke tok seg videre i Champions League. I Dortmund-leiren var det på et tidspunkt frykt for at han ikke ville spille mer dette kalenderåret.

– Når laget i lang tid må være uten en spiller som kan utgjøre en forskjell, gjør det noe med en, sa Rose.

Neste helg venter en enda større oppgave for Haaland og Borussia Dortmund når Bayern München står på motsatt banehalvdel. Leroy Sane ordnet Bayern-seier lørdag med et langskudd. Ett poeng skiller i sørtyskernes favør etter 13 serierunder.

For øvrig fikk Håvard Nordtveit spille sluttminuttene av Hoffenheims 6-3-seier borte mot Greuther Fürth lørdag. Seieren løftet laget til femteplass. Håvard Nielsen ble byttet ut for vertene rett før Nordtveit kom inn.