Sport

Krisedag for Hovland – raste på resultatlistene

Etter en god start på den andre dagen av majorturneringen US Open, ble det etter hvert bekmørkt for Viktor Hovland. Han ramlet over 100 plasser.

TUNG DAG: Viktor Hovland raste på resultatlistene etter å ha slått seks strake bogeyer.
 • Kristian Arnesen Strømshoved, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Det betyr at han misser cut-en for første gang i Major-sammenheng – og er ferdigspilt i turneringen.

Hovland startet med to birdier på de fire første hullene på fredagens runde. Spesielt imponerende var birdiechipen på hull tre, og han var en periode bare ett slag bak lederen.

Men fra hull nummer åtte raste han lynkjapt nedover etter seks (!) strake bogeyer. I løpet av de siste elleve hullene pådro han seg hele ni bogeyer. Det ble en marerittrunde for nordmannen.

Underveis ramlet Hovland fra sjette- til 119. plass. Han klatret noe utover kvelden, når den andre delen av de 156 spillerne gjennomførte sin runde, men nordmannen var fire slag – altså langt unna – å klare cut-en.

– Jeg er nesten litt paff, jeg vet ikke om jeg vil bruke sjokk. Men da det først begynte å renne på, så ble det mørkt, sa Viasats kommentator Joakim Mikkelsen underveis.

Etter å ha gått den første dagen på par, gikk Hovland fra -2 til +7.

Det kan fort bli trøbbel i den tøffe roughen på The Country Club i Brookline i Massachusetts hvis man ikke er helt presis med utslag eller innspill.

– Denne banen vil eksponere enhver svakhet og straffe deg, forklarte Mikkelsen, tidligere spiller.

Hovland reddet endelig et par på nummer 14. På hull 15 var han uheldig med hullkanten og en ny bogey sendte ham ytterligere nedover resultatlisten. På hull 16 ble det par.

Men det vonde var ikke over. På sitt nest siste hull havnet nordmannen i trøbbel igjen. Etter et utslag som havnet til side for fairway, slo han seg direkte over i høy rough på den andre siden. Der brukte han to slag på å komme seg ut – og det endte med en ny bogey.

– Nå er det dessverre slutt. At han skal gjøre eagle på det siste hullet, det er å tro på julenissen, kommenterte Mikkelsen.

Collin Morikawa og Joel Dahmen topper på −5, 12 slag bedre enn Hovland.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  Dette er sjelden kost i norsk politikk

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5