Sport

Oppdaget kameraer i håndballgarderoben: – Sjokkerte og sinte

Spillerne i den tyske toppklubben Metzingen oppdaget flere kameraer i spillergarderoben i januar. Nå forteller den svenske spilleren Thess Krönell om skandalen.

FORLOT KLUBBEN: Thess Krönell – her for Sävehof – forlot Metzingen etter saken med kameraer i garderoben.
  • Jostein Overvik, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Folk ble veldig lei seg, sjokkerte og sinte, sier Krönell til Göteborgs-Posten, gjengitt av Aftonbladet.

Saken fikk i vinter stor oppmerksomhet langt utover Tyskland. CNN og The Guardian var blant mediene som omtalte den for spillerne svært ubehagelige hendelsen.

– Det var en stor sak og Metzingen som by har nesten bare håndballen. Hele kommunen var svært engasjerte i det som skjedde, sier Thess Krönell, som senere i sesongen forlot klubben.

Norske Marte Juuhl Svensson spiller fortsatt i Metzingen. Hun har planer om å gjennomføre kontrakten som varer i to sesonger til.

– Vi har fått beskjed om ikke å si noe om denne saken. Dere må eventuelt henvende dere til klubben, sier Juuhl Svensson til VG. Den lovende playmakeren på 21 år har EM-bronse med Norge på juniornivå.

Metzingen la rett etter skandalen ut en Facebook-post etter kampen mot topplaget Bietigheim med et bilde av de to lagene sammen:

«Vi lar ikke noe eller noen trykke oss ned. Kvinnehåndballen står sammen og forsvarer seg resolutt mot alle som truer oss og idretten vår».

– En sånn kriminell handling strider mot alle verdier, sier styrelederen for kvinnenes Bundesliga, Andreas Thiel.

Krönell opplyser at hun ikke var til stede da kameraene ble oppdaget av spillerne.

– Det var en sen trening som sluttet rundt klokken 10 på kvelden, og noen av spillerne ble igjen for å dusje. Det var da de oppdaget kameraene, sier Thess Krönell til den svenske avisen.

Hun forteller at det ble svært dårlig stemning i laget. Det er uklart hva som eventuelt har blitt filmet. En mann med tilgang til hallen ble raskt mistenkt, men ingen skal være dømt i saken.

– Denne motbydelige handlingen – som ble begått av en person vi stoler direkte på – er rett og slett sjokkerende og har påvirket oss alle sterkt, har Metzingen-manager Ferenc Rott sagt gjennom en uttalelse fra klubben.

Tysk kvinnehåndball ble også tidligere i sesongen rammet av en lignende sak.

I september fant spillerne Buchholz 08-Rosengarten noe de mistenkte var et kamera i dusjen. Politiet ble raskt koblet inn og fant etter hvert også et kamera i gjestegarderoben.

– Jeg er fortsatt sjokkert og jeg håper personen blir dømt, sa klubbens direktør Sven Dubau til Bild.

Les mer om

  1. Håndball