Sport

Vipers-nei før mesterligaduellen i Russland

Vipers Kristiansand får høyst sannsynlig ikke gjennomslag for å ha tom hall i «hjemmekampen» mot Rostov-Don i håndballens mesterliga lørdag.

Ole Gustav Gjekstad og Vipers Kristiansand spiller dobbeltkamp i Russland til helgen.
  • Henrik Gill

Kristiansanderne spiller begge kvartfinalekampene i Russland kommende helg. Grunnen er innreise- og karantenerestriksjonene i Norge.

Vipers vil i utgangspunktet spille for tomme tribuner i «hjemmekampen» lørdag, men får neppe oppfyllt ønsket.

– Vi har forsøkt å få det til, men det ser ikke ut som det blir slik. Det hadde trolig vært gunstigst for oss uten publikum i vår «hjemmekamp», sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til NTB.

– Ikke optimalt

Da Gjekstad snakket med Fædrelandsvennen etter tirsdagens Vipers-trening, var han klar på at dette gir Rostov-Don en ekstra fordel.

– Det er klart at det er en fordel for oss om vi spiller den ene kampen for tomme tribuner. Vi skal jo spille to kamper på motstanderens grunn, og det er selvfølgelig ikke optimalt. Samtidig er det fint å være i en utfordrerposisjon. Det er uansett det som skjer utpå banen som teller, sier Gjekstad.

3500 tilskuere

Koronabestemmelsene i Russland gjør at Rostov-Don kan ha fulle tribuner på sine kamper. Det betyr cirka 3500 tilskuere.

Kvartfinaleoppgjørene spilles kommende lørdag og søndag. Sammenlagtvinneren får plass i Champions League-sluttspillet. Det avgjøres i Budapest 29. og 30. mai.

– Får vi 50-50-dømming i Russland, har jeg håp om at vi kan kvalifisere oss. Vi tapte med ett mål sist vi spilte mot Rostov-Don. Da gjorde vi veldig mange feil i andreomgangen. Planen er å overraske russerne, sier Gjekstad.

– Et helt annet adrenalin

Treneren får Nora Mørk og Heidi Løke tilbake i spill til helgen.

Førstnevnte er klar på den store forskjellen det vil være å spille foran et stort hjemmepublikum i to kamper, framfor en.

– Klart det er en forskjell. Ofte blir hjemmelaget løfta, hvor de får ekstra hjelp av tribunen. Kanskje kan de også påvirke dommerne. Men som regel synes jeg det er veldig gøy å spille på bortebane i Champions League. Det blir et helt annet adrenalin. Det er lenge siden sist, så det er bare å nyte det, sier Mørk til Fædrelandsvennen.

Nora Mørk (i rosa) er igjen spilleklar for Vipers etter å ha slitt med en kneskade.

På spørsmål om hun og resten av Vipers-spillerne blir påvirket av eventuell buing og roping fra hjemmefansen, svarer Mørk:

– Personlig så hører jeg ikke så mye av det. Man er inne i sin egen boble under kampen. Som regel er det buing, men så blir det stille om vi leder. Vi får prøve å se om vi kan stilne noen russere til helga.

Les mer om

  1. Vipers Kristiansand
  2. Håndball