Nadal røper injeksjoner under French Open: – Kommer ikke til å gjøre det igjen

PARIS/OSLO (VG) Rafael Nadal (36) måtte ta injeksjoner for å komme seg gjennom French Open. Det vil han aldri gjøre igjen.

MESTEREN: Til tross for store skadeproblemer var Rafael Nadal overlegen i finalen mot Casper Ruud.

Rafael Nadal vant overlegent sin 14. French Open etter 6–3, 6–3, 6–0 over Casper Ruud i finalen.

Men det ble satt spørsmålstegn ved hvordan den mestvinnende Grand Slam-vinneren kom til å gjøre det i den mest prestisjetunge grusturneringen. Grunnen er den spesielle skaden i foten.

– Jeg har ingen følelse i foten. Det er åpenbart at jeg ikke kan fortsette å konkurrere med foten min som «sover». Nå må vi prøve å få en behandling som kan fikse det permanent, sier Nadal på pressekonferansen etter kampen.

Ifølge nyhetsbyrået AFP, som har snakket med en fransk professor, handler skaden om en tilstand der man mister blodtilførselen i beinet ved ankelen. Det kan lede til celle- eller vevsdød.

Den kroniske skaden har også sørget for mye trøbbel på tennisbanen den siste tiden. Så sent som i en ATP-turnering i Roma noen uker før French Open. Da røk han ut allerede i åttedelsfinalen. Han haltet i store deler av oppgjøret mot Denis Sjapovalov.

Neste Grand Slam er Wimbledon i slutten av juni. Da kommer han ikke til å ta injeksjoner.

– Jeg kommer ikke til å gjøre det igjen. Wimbledon er en prioritet, om jeg har mulighet til å spille med antiinflammatorisk preparater så gjør jeg det, men jeg kommer ikke til å ta flere injeksjoner. Jeg vil ikke sette meg i den posisjonen igjen, det er ikke en filosofi jeg vil følge, sier Nadal.

Han sikret seg sin 22. Grand Slam-tittel, og han var full av lovord om Ruud etter kampen.

– Casper er en fantastisk spiller. Han forbedrer seg hvert år, tidligere var han bare en trussel på grus, men nå kjemper han på flere fronter. Selv om i dag sikkert var tøff, så er jeg sikker på at han er veldig stolt, og at teamet hans er stolte. Det han har oppnådd er enormt. Jeg ville elsket å se han med trofeet i fremtiden, sier Nadal.