Stjal Eikeri fra annen partner før French Open: Nå er de finaleklare

PARIS/OSLO (VG) Ulrikke Eikeri (29) og hennes partner i mixed double-delen av French Open, belgiske Joran Vliegen (28), er klare for finale i French Open.

FINALE: Norske Ulrikke Eikeri (her avbildet fra en tidligere turnering) er klar for finale i Roland-Garros, sammen med partner Joran Vliegen.

Joran Vliegen rappet Eikeri fra en annen doublepartner like før turneringen startet. Det startet med at han sendte henne en sms.

«Hei. Det er meg. Du kjenner ikke meg. Men jeg så du skrev deg opp med en annen. Jeg ser fortsatt etter noen. Du skal ikke være med den personen du skrev deg inn med. Er det noen sjanse for at du kan ombestemme deg å spille med meg?», skrev Vliegen til Eikeri.

– Det tok meg litt tid å overbevise henne, sier Vliegen til VG.

– Så du stjal henne?

– På en måte så stjal jeg henne. Men for en god grunn, sier Vliegen og smiler stort.

SPILLER MED EIKERI: Joran Vliegen er klar for finale i mixed double sammen med Ulrikke Eikeri torsdag. Her fra en kamp i august i fjor.

Og det skulle vise seg å være litt av et lykketreff. Noen minutter før tidsfristen gikk ut meldte de seg på som aller siste par. De var lavest ranket i mixed double i French Open. Eikeri er en rutinert double-spiller, men hun har aldri spilt mixed double før.

Torsdag spiller de på sensasjonelt vis finale.

Foran rundt 500 fremmøtte tilskuere møtte den norsk/belgiske-duoen amerikanske Nicole Melichar-Martinez og tyske Kevin Krawietz.

– Jeg hadde ikke trodd at de skulle ta seg til finale. Jeg er utrolig glad på Ulrikkes vegne. Hun har holdt på lenge og får nå betalt for den harde innsatsen, sier generalsekretær i tennisforbundet Aslak Paulsen til VG.

Melichar-Martinez er ranket som nummer 24 i verden i double, hennes tyske partner er ranket som 14 (det er en egne ranking for spill i double-klassen).

Til sammenligning er Eikeri ranket som nummer 43, mens Vliegen er ranket som nummer 50.

I første sett hadde den bedre rankede duoen full kontroll på Eikeri og partneren, med sifrene 6–1. Hverken Eikeri eller Vliegen fikk sitt spill til å sitte, og gjorde en rekke upressede feil.

«Her får de juling», tenkte jeg, forteller generalsekretæren.

– Alt annet vil være å lyge. De ble rundspilt, og det er ikke alltid man klarer å snu det, fortsetter han.

I det andre settet stemte det langt bedre for Eikeri og Vliegen som med langt mer selvtillit vartet opp med godt spill. Så godt at de to parene fulgte hverandre til stillingen 6–6 og tiebreak.

Kampene fra Roland-Garros kan du se på Eurosport og Discovery+.

Der var det Eikeri og Vliegen som var sterkest, og kampen gikk til et avgjørende tiebreak. Der avgjorde duoen kampen med sifrene 10–7.

Dermed er Eikeri og Vlieggen klare for finale i Grand Slam-turneringen i Paris.

– I dobbel kan alt skje, jeg har sett det før, sier Paulsen.

– Norsk tennis har egentlig vært bra lenge, men vi har ikke vært bortskjemt med slike prestasjoner. Det forteller at langsiktighet betaler seg, mener generalsekretæren, som håper dette inspirerer flere nordmenn til å satse på tennis.

I finalen venter vinneren av oppgjøret Gabriela Dabrowski, Canada/John Peers, Australia og Ena Shibahara, Japan/Wesley Koolhof, Nederland. De to parene er tredje- og annenseedet i turneringen.