Sport

OL- og Paralympics-heltene hedret av kongefamilien på Slottet

Flere av de største norske idrettsstjernene var tirsdag kveld på middag på Slottet med kongefamilien.

KONGETREFF: Hekke-kongen Karsten Warholm møtte kong Harald og flere av de andre medlemmene i kongefamilien på Slottet. Bak Amalie Iuel og idrettspresident Berit Kjøll.
  • Herman Folvik, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Kongefamilien hadde invitert idrettsutøverne for å hedre den gode innsatsen under OL og Paralympics i japanske Tokyo i sommer. Kong Harald, dronning Sonja kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit var alle på plass.

OL-gullgutten Karsten Warholm smilte godt og bukket pent for kong Harald og resten av kongefamilien da han ankom Slottet.

De to har møtt hverandre tidligere. Det var utendørs på sommerstid i forbindelse med en innspilling til NRK-serie. Da stilte Warholm i korte bukser, men denne gang var langbuksene på. Også trener Leif Olav Alnes var på plass.

Siden sist har Karsten Warholm satt verdensrekord to ganger, senest under den elleville OL-finalen, da han kom i mål til 45,94 sekunder.

Paralympics-helten Birgit Skarstein smilte sitt vante, store smil da hun ankom. Hun hadde også god grunn til å være fornøyd med innsatsen i Tokyo, hvor det ble gull i roing.

Salum Ageze Kashafali, som tok gull på 100 meter med 10,45, så også ut til å være i godt humør.

Olaf Tufte og Bjarte Myrhol, som begge la opp etter OL i Tokyo, hadde også tatt turen til Slottet.

Totalt ble det to gull og to bronser i Paralympics, mens det i OL ble fire gull, to sølv og to bronse.

Les også

  1. Han fikk dødsbudskapet rett etter at OL-billetten var sikret. Nå skal bestefaren hedres.

Les mer om

  1. Karsten Warholm
  2. Paralympics
  3. Sommer-OL
  4. Bjarte Myrhol
  5. Birgit Skarstein
  6. Olaf Tufte
  7. Kongefamilien