Sport

Warholm orket ikke i EM-finalen

Karsten Warholm så ut som en medaljeløper i semifinalen på 400 meter hekk, men i finalen ble det sjetteplass.

SKUFFET: Karsten Warholm etter 400 meter hekk-finalen i EM i friidrett i Amsterdam.
  • Marthe Ihle

AMSTERDAM: Ut av siste sving var sunnmøringen fortsatt med i medaljekampen, men de to siste hekkepasseringene ble ikke spesielt gode. 20-åringen hadde heller ikke det samme kicket inn mot mål som han hadde i semifinalen.

Les også:

Les også

Superløpet ble belønnet med kyss av kjæresten

— Jeg ga alt. Etter løpet i går satte vi oss ned og ble enige om at vi skulle gå for gull og så ta konsekvensen for det hvis det ikke gikk. Jeg smiler av det fordi vi tok det som vi gjorde, sier Warholm til NRK.

Han fortsetter:

— Jeg stivnet på slutten, men jeg tror jeg satte en støkk i dem de første 300 meterne. Så var det en liten feil beinplassering og jeg bommer på stegene, forklarer Warholm.

Fornøyd med superløpet

Tyrkias innkjøpte cubaner Yasemani Escobar Copello vant på 48,98 – altså en dårligere tid enn Warholm torsdag. Da satte Dimna-gutten norsk rekord med 48,84. I finalen ble det 49,82. Warholm har flere andre løp i år som er bedre enn det, men da hadde han ikke et 48-løp i bena fra dagen før.

— Jeg må innrømme at jeg er veldig stolt over det jeg gjorde i går. Jeg må bare beklage at det ikke ble noen medalje i dag, sier Warholm.

Les også:

Les også

Warholm satte norsk rekord og løp seg til OL

Ekspertene mener også at Karsten har veldig mye å gå på i hekkepasseringene.Dette er tross alt den første sesongen han satser på langhekken som hovedøvelse.

Og han har fortsatt litt tid på å trene hekkepasseringer før OL starter i Rio 4. august.

Supermannen kommer

Folk som fulgte friidretten også før Warholm ble landskjent gjennom fantomløpet i semifinalen i EM har visst at man har med å gjøre med en supermann fra Sunnmøre.

Warholm har herjet i yngre klasser. Som for eksempel da han stilte opp i åtte øvelser i ungdoms-NM 2013 og vant alle!

Ikke mindre oppmerksomhet vakte det at nordmannen ville ha med seg 400 meter midt under tikampen i junior-EM. Mellom tikampøvelsene løp han forsøk, semifinale og finale på 400 meter og var 2/100 fra gullet.

I NM i fjor stilte han opp i fire øvelser og tok medalje i alle: Gull på 400 meter og 400 meter hekk, sølv på 110 meter hekk og i lengde.

Les også

  1. Warholm i bane fire i finalen

Les mer om

  1. Friidrett