Sport

Ragnhild Mowinckels drømmedag: – Det føles helt uvirkelig

Hoppende glad etter rennet som brøt barrièren.

Så glad var Ragnhild Mowinckel da hun kjørte ned til tredje bestetid i super-G lørdag. Foto: Marco Tacca / AP / NTB scanpix

Ragnhild Mowinckel kjørte offensivt og sterkt i lørdagens super-G-renn i Val d'Isère. En imponerende tredjeplass sikret henne debuten på verdenscuppallen.

Mowinckel taklet de tøffe forholdene i det franske skisportstedet på en utmerket måte. 25-åringen endte 39 hundredels sekund bak USAs fartsdronning Lindsey Vonn.

Ved første passeringstid var moldenseren hundredelen foran Vonn. Hun tapte forholdsvis lite nedover traseen. Først mot slutten røk det et par tideler målt opp mot vinnertiden.

Mowinckel var hoppende glad da hun så hvilken tid hun hadde oppnådd. En fjerdeplass i storslalåm var det beste hun hadde prestert i verdenscupen. I super-G hadde hun en sjuendeplass fra 2015 som bestenotering på dette nivået.

– Jeg er veldig glad nå. Dette er jeg superfornøyd med. Det føles helt uvirkelig, sa Mowinckel etter å ha kjørt sitt livs verdenscuprenn.

Les også

Norge dominerte resultatlistene. Så dukket Charlotte Kalla opp.

Kjærkommen seier

Vonn tok en etterlengtet triumf. Amerikaneren har de siste årene vært mye skadeplaget. Hennes forrige seier kom i januar da hun vant utforrennet i Garmisch. Det var for øvrig Vonns første triumf på over ett år.

Hun slo italienske Sofia Goggia med 31 hundredeler.

– Jeg kjørte veldig bra. Traseen var humpete, og jeg var ikke langt unna å falle mot slutten, sa Vonn.

Seieren smaker ekstra godt etter en tøff sesongstart. I flere renn har Vonn kjørt ut.

– Jeg har hatt uflaks og ting har ikke gått min vei, men jeg visste hele tiden hva jeg er god for. Jeg måtte bare sørge for å få det ut i konkurranse, sa Vonn.

Hyllet faren

33-åringen har den siste uken fått mye oppmerksomhet for å ha kritisert USAs president Donald Trump i et intervju med CNN. Etterpå opplevde hun å få hatmeldinger i sosiale medier fra Trump-tilhengere.

Lørdag la hun ut en bilde av seg selv og sin far på Instagram med meldingen: «Gledestårer! Jeg gjorde akkurat det pappa fortalte meg, nemlig å aldri gi opp. Elsker deg, pappa!».

Tidenes mestvinnende kvinnealpinist er nå oppe i totalt 78 seirer i verdenscupen. Vonn nærmer seg stadig Ingemar Stenmark. Svensken vant 86 ganger i sin storhetstid.

Vonn hadde fordel av å starte tidlig i Val d'Isère, som etter hvert ble mer tåkelagt. I tillegg kom det snødryss som skapte utfordringer.

Lørdagens super-G-renn skulle egentlig vært kjørt i St. Moritz forrige helg, men måtte avlyses på grunn av tåke og sterk vind. Det blir ny super-G allerede søndag, mens det er uklart når det planlagte utforrennet kan kjøres. Fredag ble det klart at det ikke kunne bli noe av denne helgen.

(©NTB)

Les mer om

  1. Alpint